Novosti

Uoči čak 12 rasprodanih Arena, Dino Merlin publici se odužio s dvije nove pjesme

Taman prije nego krene njegova era zbog koje ćemo svakako zapamtiti kraj 2023. godine s čak 12 rasprodanih arena u nešto više od mjesec dana, sarajevski muzički čarobnjak odlučio je obradovati svoju vjernu publiku s dvije nove pjesme, a sve kako bi još dodatno zakuhao već usijanu atmosferu uoči skorih koncerata.

Dino Merlin, dosljedan sebi i svojoj nježnoj umjetničkoj duši, uoči nastavka senzacionalne turneje “Mi” po arenama u Beogradu, Zagrebu, Skopju i Cirihu, upotpunjuje svoj muzički opus video spotovima za dvije nove pjesme. “Skoro će zima” nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet “Ne radujemo se” s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obje pjesme bit će premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta.

Nastavak je to posebne umjetničke priče; Merlinovog specifičnog muzičkog izraza zbog čega već puna četiri desetljeća dominira popularnom glazbenom kulturom ovih prostora. A i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv autor koji svojim stihovima upakiranim u moderne muzičke izraze i najmoderniju svjetsku produkciju ostavlja trajni zapis najčišće ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

Nove pjesme poslužit će kao idealno zagrijavanje glasnica za predstojeće četiri rasprodane Arene u Beogradu, četiri u Zagrebu, dvije u Skopju i dvije u Cirihu, a ovih njegovih dvanaest velikih koncerata i dalje drže tempo ‘Merlinomanije’ koja je zavladala još prije godinu dana otkad je krenuo s novom globalnom turnejom i u samo nekoliko dana rasprodaje najveće dvorane ovih prostora gdje god najavi koncert. To i ne čudi jer Dino Merlin u javnosti je prije svega prepoznatljiv kao umjetnik koji koncerte priređuje na najvećim pozornicama, kako regije, tako i svijeta, a njegova posebna karizma na svakom koncertu jedinstveno je i neusporedivo iskustvo. Prepoznao je to i BH Telecom i Samsung koji se u projektu “Skoro će zima” ponosno vezao partnerskom saradnjom za ovog umjetnika. Uz visoke produkcijske standarde i sveukupnu dramaturgiju Merlinovi spektakli ne mogu se nazvati samo koncertom; nego lijepim uspomenama i sinergijom srodnih duša koje zajedno uglas stvaraju, kažu mnogi, pravu magiju zbog koje ga i s pravom nazivaju čarobnjakom muzike i emocija.

 

Fotografije: Radoš Jovanović i Dino Vehabović

562 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail