Top novosti

U prodaji reizdanje antologije legendarnih Novih fosila

Sjajna karijera jednog od najvećih regionalnih sastava svih vremena, Novih fosila, iznjedrila je nebrojene hitove na kojima su odrastale generacije. Danas, nakon više od 50 godina od osnutka ovog legendarnog benda, s pravom se može reći kako su njihove pjesme bezvremenske, a njihov status supergrupe neupitan. Reizdanjem Antologije Novih fosila obuhvaćen je period od 1969. godine kada je bend započeo sa širenjem dobrih vibracija, sve do 2011. godine kada je ovo ekskluzivno izdanje objavljeno po prvi put. 

Nešto više od dva sata hitova, tek je šlag na torti Novih fosila, neuništive pop-formacije koja je u trideset dvije godine, sasvim sigurno, postala dio inventara svakoga hrvatskog doma. Novi fosili postali su glazbena, diskografska i poslovna institucija, koja je diktirala trendove, neprestano proširivala krug poklonika i rušila rekorde u prodaji ploča. Njihovi albumi prodavali su se u više od pola milijuna kopija, jer svaki je bio napravljen po načelu kompilacije – od deset pjesama, deset je bilo hitova. Jedino pitanje koje se nametalo, bilo je, koliko će od tih deset pjesama postati megahit. Megahitovi skupljeni na ovoj kolekciji svjedoče o tome da su barem četiri pjesme sa svakog albuma protutnjale radijskim postajama i duboko se urezale u kolektivnu memoriju slušatelja s ovih prostora.” – napisao je u knjižici izdanja novinar Bojan Mušćet.

Glazbeni izraz Novih Fosila temeljio se na izraženoj melodioznosti, pamtljivim refrenima te pozadinskom višeglasju okupljenom oko glavne vokalistice Durđice Barlović, a nakon toga i megapopularne Sanje Doležal. Kako je dobro vidjeti te opet, Bilo mi je prvi put, Saša, Za dobra stara vremena, Šuti moj dječače plavi, Dobre djevojke, Milena i Još te volim samo su neke od svevremenskih pjesama koje i danas imaju rezerviran prostor kako u radijskom eteru, tako i u srcima brojnih obožavatelja diljem regije.

Zbog epidemiološke situacije u državi reizdanje Antologije Novih fosila dostupno je isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

1399 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail