Novosti

U prodaji novo izdanje edicije “Virtuoso Collection”! Predstavljamo vam Vladimira Babina!

Vladimir Babin, rođeni Osječanin, po sudu kritike jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista.

Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomant. Godine 2016. dobio je nagradu HDGU-a “Milka Trnina” za izuzetna umjetnička ostvarenja. Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist.
Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu naklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim kao klasičar, Babin
često nastupa i kao vrstan jazz pijanist (njegov solo album “Jazzyland” doživio je veliki uspjeh kod publike i kritike, kao i album “Moodology” sa saksofonistom Zlatkom Baraćem).

Prošle godine kao dio pratećeg trija Radojke Šverko sudjelovao je u stvaranju albuma “As Time Goes By” koji je i danas jedno od najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a sada predstavlja solističko izdanje iz edicije “Virtuoso Collection” Croatia Recordsa.
U pitanju su djela Johanna Sebastiana Bacha, Ludwiga van Beethovena, Johannesa Brahmsa, Léoa Delibesa, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Jacka Fine i Frane Paraća, a koja se nalaze na dvostrukom CD-u “Virtuoso Collection (live): Vladimir Babin”. Izvedbe su snimljene uživo u Guvernerovoj palači u Rijeci, a tonski snimatelj je bio Nikola KovačićMastering potpisuje Alan Šnajder, a produkciju Vladimir Babin. Izdanje, drugo u nizu edicije “Virtuoso Collection”, prate i sjajne fotografije Voljena Grbca.

Dvostruki CD “Virtuoso Collection (live): Vladimir Babin” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

1409 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail