Novosti

U prodaji je “Upper Structures”, drugi album vrhunskog jazz gitarista Pavla Miljenovića

Pavle Miljenović iznimno je talentirani jazz gitarist čiji je prošlogodišnji album prvijenac “Begin.” naišao na sjajne kritike i otvorio Pavlu put prema samom vrhu regionalnog jazza.

Na nastavak Pavlove gitarističke jazz priče nismo morali dugo čekati – obrisi novog albuma počeli su se nazirati dok je još trajao rad na prvijencu. “Upper Structures” novi je njegov studijski uradak s osam autorskih kompozicija za koje je opet okupio vrhunske glazbenike u formi kvarteta. Tomaž Gajšt na trubi, Adriano Bernobić na bubnjevima i Zvonimir Šestak na kontrabasu uz Pavla na gitari isporučili su vrhunsko djelo – od prve kompozicije “The Great Hope” do posljednje “A Big Job”.

“‘Upper Structures’ nastao je iz potrebe za novim smjerom i zvukom u mojem komponiranju jazz glazbe i zbog toga sam i oformio drugačiji sastav. Bend sačinjavaju vrhunski jazz glazbenici s ovih prostora: Tomaž Gajšt – po meni najbolji mladi slovenski trubač koji se pojavio u zadnje vrijeme poznat nama po suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, zatim Zvonimir Šestak – prvoklasni kontrabasist s kojim dijelim cijelu svoju glazbenu prošlost, te Adriano Bernobić – bubnjar s kojim surađujem već godinama i na kojeg se mogu potpuno osloniti i svi oni mogu dovesti moju glazbu na jednu višu razinu umjetničkog stvaralaštva na čemu sam zahvalan. Dok sam komponirao svoj prvi album fokusirao sam se na atmosferu i razvoj melodije i forme, a na ovom albumu sam ulazio dublje u proučavanje nefunkcionalne harmonije kao posvetu kompozitorima 20. stoljeća koji su ostavili trag na meni i izazovom kako pronaći ljepotu melodija i strukturu u nečemu nepredvidivom. Smatram da smo zajedno uspjeli u tome i nadam se da će se slušateljima svidjeti naša kreacija. Jazz je vječno istraživanje i svi nam se mogu pridružiti na tom putovanju”, rekao je Pavle povodom novog albuma.

Producent uz Pavla, a ujedno i snimatelj te zaslužan za miks i mastering, je Luka Grubišić Čabo. Koliko je bitna glazba toliko je bitna i vizualna priča albuma – Vladimir Rnjak fantastično je likovno zaokružio „Upper Structures”.

Kako Pavle kaže, jazz je vječno istraživanje, a on kompozitor koji s tog putovanja uvijek donese ono najbolje – “Upper Structures” je potvrda toga.

1701 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail