Novosti

U prodaji je The Best of Collection – Matko Jelavić

Matko Jelavić, splitski glazbenik, ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni, a bez obzira na veliku količinu uspješnih skladbi, Majko stara, kao jedan od najvećih hrvatskih hitova svih vremena, bila je i ostat će zaštitni znak njegove karijere.

Glazbenu karijeru počeo je kao bubnjar u raznim splitskim skupinama. Iskustvo nastalo u pratećim grupama pjevača zabavne glazbe, a posebno u studijskom radu, učinilo je Matka vrsnim glazbenikom. Najvažnija je iz tog doba bila grupa Metak. Glazbom, a osobito angažmanom u tonskom studiju Tetrapak, bitno je utjecala na stvaranje rokerske škole u Splitu i Dalmaciji te je iznjedrila neke od najvećih glazbenih zvijezda Hrvatske.

Pravi uspjesi slijede od 1988. godine, kad se Matko prihvatio i uloge interpretatora vlastitih pjesama. Tada je na Splitskom fesitvalu kao debitant nastupio s pjesmom Majko stara i postigao nevjerojatan uspjeh koji se pamti kao jedinstveni početak samostalne pjevačke karijere.
Kruna karijere bio je koncert Majko stara u KD Vatroslav Lisinski. Ovaj koncert bio je itekako poseban jer je pjevač baš njime proslavio svoj rođendan kao i trideset godina na glazbenoj sceni. Dvadeset i dvije pjesme na CD-u i snimka cijelog koncerta s dvadeset i devet pjesama na DVD-u Matka Jelavića objavljeni u izdanju Croatia Recordsa ostali su trajna uspomena na jednu divnu splitsku noć u Zagrebu.

Na njegovom The Best of Collectionu u izdanju Croatia Recordsa nalazi se 21 pjesma. Otvara ga evergrin Majko stara nakon čega slijede: Na plavom Jadranu, Što sam ti skrivio, Ti, samo ti, Noćas ću rujno vino piti, a zatvara s hitovima Rodija se sin i Dobra večer, prijatelji.

Izdanje The Best of Collection – Matko Jelavić u prodaji je po cijeni od 49 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i webshopu Croatia Recordsa.

The Best of Collection – Matko Jelavić

null

1479 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail