Novosti

U prodaji je LP izdanje “Rock’n’roll se kući vratio” hard rock povratnika Osmi putnik

Napokon je u prodaji LP izdanje “Rock’n’roll se kući vratio” hard rock povratnika Osmi putnik.

Bend je osnovan davne 1985. godine, a svojim beskompromisnim stavom i žestokom energijom obilježio je hard rock scenu cijele bivše Jugoslavije. U današnjoj postavi ulogu pjevača preuzeo je popularni Giuliano Đanić i premda se na prvi pogled kombinacija heavy metalaca i pjevača čiju je karijeru u najvećoj mjeri obilježila pop glazba možda čini nespojiva, u pitanju je pun pogodak. 

“Rock’n’roll se kući vratio” je svojevrsna kompilacija najvećih hitova Osmog putnika s njihovih prethodnih pet albuma, no sve pjesme su nanovo odsvirane i snimljene. Za razliku od CD izdanja, na vinilnom se nalazi dvanaest pjesama uz bonus pjesmu “Nada” koja je ujedno i posve nova te nikad objavljena. Trake su snimljene u razdoblju lockdowna kroz 2020. i 2021. godinu u splitskom studiju Deva pod palicom Dade Marušića dok je miks, mastering i produkciju odradio Goran Martinac u Croatia Records studiju.  Atraktivno likovno oblikovanje potpisuje Dean Bakota.

Iako je Putnik poznat po svojoj žestini,spotom za zadnji singl “Nada” otkrili su publici svoju nježnu stranu kroz ljubavne stihove pjesme koja je zasigurno glavni adut njihovog povratničkog albuma. Rock’n’roll se vratio kući ovom objavom LP izdanja u punom smislu, jer je Putnik ipak svoj prvi album “Ulična molitva” držao u rukama davne 1986. upravo na vinilu, a najveći hitovi s navedenog albuma nanovo su snimljeni te su našli svoje mjesto na ovom bogato opremljenom vinilu.

LP “Rock’n’roll se kući vratio” nabavite po cijeni od 149 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili u našem webshopu.

839 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail