Top novosti

U prodaji je kompilacija Split pjeva Mišu

Pjevao je Split Mišu prošle godine, pjevat će ga još dugo. Najveći pjevač naših prostora svih vremena, Mišo Kovač, na retrospektivnoj večeri 59. Splitskog festivala posvećenoj upravo njemu i održanoj 5. srpnja 2019. uživao je u 19 sjajnih izvedbi svojih najvećih hitova.

Najljepše su oči moje majkeAko me ostavišPoljubi zemljuMalo mi je jedan život s tobomTi si pjesma moje dušeSvi pjevaju, ja ne čujemDrugi joj raspliće kosu a ja je volimNoćas ćemo zemlji ko materi rećiDalmacija u mom oku i drugi veliki hitovi u izvedbi sjajnih imena hrvatske glazbe te originalne Mišine izvedbe objavljene su na dvostrukom CD izdanju Split pjeva Mišu opremljenom sjajnim fotografijama Stanka Karamana i Marka Čolića.

Devetnaest Mišinih evergreena odzvanjalo je Prokurativama na večeri posvećenoj legendi. U sklopu programa Split pjeva Mišu nastupili su njegova kćer Ivana Kovač, što je bio i najemotivniji trenutak, zatim Mladen Grdović i klapa Sveti Juraj HRMDražen ZečićMia Dimšić u pratnji zbora VOENA Children’s Choir, Jole, Vlado KalemberGiulianoklapa RišpetGoran KaranAlen NižetićPetar DragojevićĐorđi PeruzovićMjesni odborklapa More Branko Medak.

Tu večer Miši je uručeno i najveće diskografsko priznanje. Multi-platinum award Hrvatske diskografske udruge za najtiražnijeg pjevača u povijesti hrvatske glazbe uručio mu je Želimir Babogredac, predsjednik HDU-a i direktor Croatia Recordsa, izdavačke kuće za koju je Mišo objavio najveći broj albuma. “Mišo Kovač fenomen je glazbene umjetnosti naših područja, izvođač koji je u više od 50 godina svoga rada zaslužio mnoga priznanja i nagrade i zadužio našu glazbenu scenu. U domaćoj je diskografiji bez iznimke zaradio status ‘najvećeg’ i najtiražnijeg izvođača svih vremena, jer ne postoji niti jedan drugi izvođač koji se približio brojci od 20 milijuna prodanih nosača zvuka. Mišo je itekako i više nego dostojan epiteta koje su mu publika i struka poklonili – on je legenda dalmatinske šansone, ikona domaće glazbe, najveći izvođač u diskografiji naših područja“, izjavio je tim povodom Želimir Babogredac.

Više od 20 milijuna albuma Miše Kovača prodano je tijekom njegove karijere koja traje više od 50 godina. Jedan je od rijetkih pjevača kojeg obožavaju sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih, jer je upravo svojom interpretacijom i mnogobrojnim hitovima desetljećima osvajao, a i dalje osvaja srca svojih obožavatelja. Izdanje Split pjeva Mišu još je jedan hommage neprikosnovenoj legendi, jedinom i neponovljivom Miši Kovaču.

3086 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail