Novosti

U prodaji je dvostruki album 25. Dalmatinska šansona, Šibenik 2022.

Četvrt stoljeća održavanja jednog od najrespektabilnijh festivala i ove godine pokazat će svoju veličinu jer će na šibenskoj pozornici na Trgu Republike nastupiti sjajni pjevači čije se pjesme već mogu čuti u eteru.

Među mnoštvom pristiglih pjesama, čak njih 136, stručni žiri na čelu s direktorom festivala Brankom Viljcem i umjetničkim direktorom Dušanom Šarcem odabrali su dvadeset i pet pjesama među kojima će zaista teško biti odabrati one najbolje.

Svoje nove pjesme predstavit će neki od festivalskih veterana poput Ive Pattiere i Đanija Stipaničeva, Ibrice Jusića, domaćina Branimira Bubice i Klape Sebenico, Klape More, Dore Mijat i Grupe Mi, Krešimir Batinice, Tomislava Šanića. Festivalu šansone rado se vraćaju i Klape Kaše i Iskon, ali i klapski tenori Duje Stanišić i Branko Medak, zatim Viven Galetta, Tommi Mischell, Elis Lovrić, Kristina Boban, Sabrina Hebiri, Tedi Grubica, Medea koja je svoj prvi debitatntski nastup imala upravo na šibenskoj pozornici, Mario Lipovšek Battifiaca, Ksenija Varvodić-Periš, Saša Jakelić.  Među renomiranim imenima prvi put će na nastupiti nekoliko debitanata, kantautor iz Šibenika Hrvoje Burazer Pavešković, Iva Spahija, Valerio te poznati Gelato Sisters i Policijska klapa sv. Mihovil. U večeri novih skladbi svakako će biti zanimljivo vidjeti na pozornici legendarnu grupu Mi koja će na šansoni nastupiti nakon punih jedanaest godina. Razlog za povratak je autorska pjesma Dore Mijat za koju je aranžman napravio njen otac, Neven Mijat, glavni vokal i osnivač grupe.

Žanrovska raznolikost, od klapskih pjesama do pop rock skladbi koje odišu mediteranskim ugođajem, učinit će 25. Dalmatinsku šansonu jednim od najzanimljivijih ovogodišnjih festivala. Koje će od dvadeset i pet pjesama najviše prirasti publici i stručnom žiriju, znat će se u subotu, 20. kolovoza.

Album “25. Dalmatinska šansona Šibenik 2022.” možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

90 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail