Novosti

U prodaji je dvostruki album “24. Dalmatinska šansona Šibenik 2021.”

Sve je spremno za festival Dalmatinske šansone koji će se ove subote po 24. put održati u Šibeniku.

Kao i prošle godine, zbog restrikcijskih mjera, organizatori festivala, direktor Branko Viljac i umjetnički direktor Dušan Šaracodlučili su se za jednu festivalsku večer i to onu novih skladbi. Odabrane su dvadeset i četiri skladbe među kojima je pola kantautorskih, a po riječima direktora festivala Branka Viljca, one će između ostalog nastaviti kontinuitet šansonjerske prepoznatljivosti i kvalitete.

Na Trgu Republike u Krešimirovom gradu svoje nove pjesme  predstavit će festivalski veterani Neno Belan i Đani Maršan s Klapom Munita, domaćini Zdravko ŠkenderBranimir Bubica i Klapa SebenicoLili Gee te Klapa More, koja će nastupiti uz debitanticu festivala Ninu Donelli, a prvi put u Šibeniku nastupit će i Jure BrkljačaAneziTena VodopijaTedi GrubicaNoa RupčićPetra AntolićElvis Sršen Noa i Nikša Sviličić. Na prekrasnoj ljetnoj pozornici nastupit će i rado viđeni Ivan Ive  ŽupanovićTommi Mischel, The Ljubičanstveni4 tenora, dalmatinsko-kvarnerski vokalni kvartet 4 voices, zatim Anja Viktorija PeršićElis LovrićVivan GallettaKristina Boban, Duje Stanišić i Saša Jakelić, a kao i dosad sve pjesme bit će izvedene uživo uz izravan prijenos Hrvatske radio televizije.

Sve skladbe nalaze se i na dvostrukom CD-u u izdanju Croatia Recordsa koji će se predstaviti na festivalskoj press konferenciji u subotu, 21. 8. u hotelu Bellevue. Uz festivalski album bit će predstavljen i box set “Mišo Kovač – Antologija” te monografija “Dalmacijo, pismo stara”, autora Stanka Karamana. Naime, show program ovogodišnjeg festivala posvećen je jednom od najpoznatijih Šibenčana, legendarnom pjevaču Miši Kovaču koji je nedavno proslavio 80. rođendan. Neke od njegovih najvećih hitova izvesti će Klapa Brodarica, a poziv za nastup u show programu s oduševljenjem je prihvatila i Ivana Kovač koja je 2010. s pjesmom “Šibenska grandeca” odnijela prvu nagradu publike i žirija.

Dvostruki CD “24. Dalmatinska šansona Šibenik 2021” nabavite na našem webshopu ili na prodajnim mjestima Croatia Records po cijeni od 99 kuna.

428 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail