Top novosti

U prodaji box set “Original Album Collection, live” Josipe Lisac

Novi box set u ediciji “Original Album Collection” Josipe Lisac donosi nam njene live albume. 

Bogatu karijeru jedne od naših najvećih diva obilježili su i njeni koncerti, a mnogi od njih objavljeni su na vinilu, CD-u, DVD-u i blu-rayu. Dok se u prva dva box seta nalaze svi studijski albumi uz izuzetak kultnog “Live in Lap” albuma, treći box set sadrži albume: “Koncert u čast Karla Metikoša” održan u Lisinskom 1994. godine uz Simfonijski okrestar i Zbor HRT-a pod dirigentskom palicom Igora Kuljerića, zatim dvostruki album “Live” s audio snimkama s koncerata u Lisinskom, na Križankama te festivalu Lent, nastalih 2001. godine, pa “Koncert u čast Karla Metikoša” iz HNK koji je dosad bio objavljen samo na DVD-u te Josipin posljednji album “Josipa Lisac from Croatia Records studio…tu u mojoj duši stanuješ”.

“Nakon albuma “Live in Lap” objavljenog na vinilu, Josipa Lisac je puno puta pokazala kako su njeni nastupi uvijek iznova jedinstveno koncertno iskustvo. Na koncertu u Lisinskom održanom 1994., s pjesmama Karla Metikoša susreo se skladatelj i dirigent ozbiljne glazbe, Igor Kuljerić, vrsni znalac simfonijskog zvuka i simfonijskog načina razmišljanja o glazbi. Snažnim autorskim udjelom, Igor Kuljerić pronašao je posebnu verziju simfoniziranog rocka, povodeći se pri tome specifičnostima nadasve individualne vokalne interpretacije Josipe Lisac . U neke obrade unio je i zbor stvarajući time snažne tabloe, osobito u prizorima rock-opere Gubec beg”napisao je u predgovoru izdanja glazbeni kritičar Nenad Turkalj.

Josipa Lisac jedna je od rijetkih pjevačica koja je svoj glazbeni opus donijela i na pozornicu HNK u Zagrebu, a publici je pripremila jedinstveno audio-vizualno iskustvo. Bogata scena dočarala je četiri godišnja doba, a Josipa Lisac je poput prave umjetnice svoje pjesme pomno najavljivala. U ovom box setu, koncert iz HNK po prvi put je objavljen na CD-u. Josipin posljednji album snimljen je uživo u studiju Croatije Records, a sjajnu energiju između nje i glazbenika te bezvremenske pjesme publika je imala prilike i na velikom platnu u Blitz Cinestar kinima diljem regije.

Tri box seta “Original album collection” Josipe Lisac antologijska su djela ove velike umjetnice i pravi diskografski dragulj za sve zaljubljenike u opus jedne od naših najvećih glazbenih diva. Album “Josipa Lisac Live: Original Album Collection” u prodaji je po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

1107 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail