Novosti

U prodaji album s novim skladbama 52. festivala klapa u Omišu

Povodom 52. izdanja našeg najstarijeg klapskog festivala – Festivala dalmatinskih klapa Omiš, Croatia Records objavila je album s 15 pjesama koje će biti izvedene u subotu, 30. lipnja na Večeri novih skladbi u Omišu s početkom u 21 sat.

Večer novih skladbi tradicionalna je festivalska manifestacija na kojoj se predstavljaju nove klapske skladbe izašle iz pera naših najrenomiranijih klapskih skladatelja, a ove godine natječaju su pristupili Mario Markovina, Vlasta Vrandečić-Lebarić, Nedo Zuban, Pjero Mirić, Hana Huljić, Duško Tambača, Vicko Dragojević, Živko Ključe, Duško Tambača, Vedran Bonačić i drugi.

Na albumu “Večer novih skladbi” koji se od danas nalazi u prodaji možete između ostalih poslušati pjesme klapa Kolapjani, Obilanca, Morbin, Bošket, Petrada, Ventula, Pinguentum, Neverin, Orca, Kaša, Stine, Braciera i Armorin. Sve izvedbe ulaze u konkurenciju za nagrade koje se dodjeljuju najuspješnijoj skladbi, najboljoj izvedbi nove skladbe te autorima stihova prema odluci publike i stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

Likovno oblikovanje albuma “Večer novih skladbi” napravio je Ivo T. Montina, a na naslovnici se nalazi službeni plakat festivala akademika Krešimira Hraste, koji je autor svih festivalskih plakata od 1971. godine do danas.

52. Festival dalmatinskih klapa Omiš svečano će biti otvoren večeras koncertom izvornih napjeva, a od festivalskih događanja valja izdvojiti autorsku večer maestra Mojimira Čačije koja je na rasporedu u nedjelju, 1. srpnja. Više informacija o Festivalu dalmatinskih klapa Omiš pronađite na: www.fdk.hr

Album po cijeni od 69 kuna potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na:

1975 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail