Novosti

U prodaji album “Pokraj Save vode” KUD-a Berislavić s obradama tradicionalnih pjesama

Hrvatska je iznimno bogata kulturno-umjetničkim društvima koja njeguju tradiciju svojih krajeva.

Veliki broj KUD-ova nalazi se i u Slavoniji, poput KUD-a Berislavić iz Novog Grada, koje je dosta mlado. Osnovano je 2013. godine na inicijativu mladih sela Novi Grad. Društvo se bavi kulturno-umjetničkim djelatnostima na amaterskoj osnovi te posebno promiče tradicijsku kulturu, običaje i napjeve svoga kraja – brodske Posavine. Osim članova iz svoga sela, okuplja i članove iz okolnih sela.

Pred nama je nosač zvuka “Pokraj Save vode” na kojem se nalazi 13 obrada tradicionalnih pjesama, napjeva i kola, odnosno Bećaraca. Počimalje i počimače odnosno pjevački dio KUD-a pratili su svirači Dario Udovičić na primu i basprimu, Rok Tonkić na violini, Josip Vuksanović na samici i Igor Elmauer na kontri i basu. Album je sniman u Rockoko Studiju u Strizivojni kod tonskog snimatelja i glazbenog producenta Tihomira Ivanetića. Izdanje krase fotografije Ivana Bilandžića (Foto Studio Ivan), a dizajn su radile Črčke.

Album “KUD Berislavić – Pored Save vode” po cijeni od 69 kuna u prodaji je u svim trgovinama Croatia Recordsa kao i na webshopu.

303 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail