Novosti

“Traditional Songbook”, novi studijski album Hojsaka & Novosela od danas u prodaji

“Traditional Songbook” novi je studijski album proslavljenog hrvatskog dua Hojsak & Novosel. 

Povratak je to njihovim glazbenim korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi iz svih dijelova Lijepe naše. Deset skladbi nalazi se na albumu, a gosti su Neno Belan i Pero Galić dok su gošće klapa Cesarice.

Ovaj autentični duo započeo je svoj put 2016. predstavljajući se kao Bow vs. Plectrum (Gudalo protiv trzalice). Neobičnim instrumentarijem i originalnim autorskim pristupom vrlo su brzo ostvarili trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj sceni. “Traditional Songbook” otvara skladba “Grličica grkovala”, napjev iz Pokuplja, nakon koje slijedi pjesma “Ribara starog kći” na kojoj su ugostili frontmena Opće Opasnsoti, Peru Galića. Među deset skladbi i tri su nove, dva kratka uvoda: “Tambura Interlude” i “Bass Interlude” te “Hojsak Linđo”Neno Belan gostuje u obradi pjesme “Na te mislim”, a klapa Cesarice u “Oj, Savice”. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Mario Gigović.
Tihomir Hojsak
 i Filip Novosel odrasli su uz tradicijsku glazbu i ona je nezaobilazni dio njihovog glazbenog identiteta – na ovom albumu to u potpunosti dolazi do izražaja. 

Koncertna promocija albuma “Traditional Songbook” održat će se ovu subotu, 16. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu. Koncert je humanitarnog karaktera jer je sav prihod od ulaznica namijenjen obnovi zgrade HGZ-a. Ulaznice si osigurajte na linku.

Album “Hojsak & Novosel – Traditional Songbook” nabavite po cijeni od 89 kuna putem webshopa Croatia Recordsa te u svim CD shopovima.

Fotografije: Tomislav Šilovinac

790 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail