Top novosti

“Traditional Songbook”, novi studijski album Hojsaka & Novosela od danas na svim streaming platformama

“Traditional Songbook” novi je studijski album proslavljenog hrvatskog dua Hojsak & Novosel na kojem se nalazi deset skladbi.

Povratak je to njihovim glazbenim korijenima, odnosno tradicijskoj glazbi iz svih dijelova Lijepe naše. Gosti na albumu su Neno Belan i Pero Galić, a gošće klapa Cesarice.

Hojsak & Novosel započinju svoj put 2016. predstavljajući se kao Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice). Neobičnim instrumentarijem i originalnim autorskim pristupom vrlo su brzo ostvarili trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj sceni. “Traditional Songbook” njihov je novi studijski album koji otvara skladba “Grličica grkovala”, napjev iz Pokuplja, nakon koje slijedi pjesma “Ribara starog kći” na kojoj su ugostili frontmena Opće Opasnsoti, Peru Galića. Među deset skladbi i tri su nove, dva kratka uvoda: “Tambura Interlude” i “Bass Interlude” te “Hojsak Linđo”Neno Belan gostuje u obradi pjesme “Na te mislim”, a klapa Cesarice u “Oj, Savice”. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Mario Gigović.

Hojsak & Novosel 16. listopada održat će koncertnu promociju albuma u Hrvatskom glazbenom zavodu. Koncert je humanitarnog karaktera jer je sav prihod od ulaznica namijenjen obnovi zgrade HGZ-a. Ulaznice si osigurajte na linku.

Album “Hojsak & Novosel – Traditional Songbook” nabavite u ekskluzivnoj pretprodaji po cijeni od 89 kuna putem webshopa Croatia Recordsa, a na adresu će vam stići i poklon izdanje. Album će se u prodaji naći od petka, 15. listopada.

Fotografije: Tomislav Šilovinac

405 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail