Novosti

The reAnimatori snimili spot za svoj prvi singl “Bijela lađa”

The reAnimtori su održali obećanje i snimili svoj prvi singl, a zajedno s njim i spot u studiju Croatia Records. Riječ je o pjesmi za koju je nekad davno pokojni Krešimir Blažević snimio demo, a gitarist benda Andro Purtić nekako se uspio domoći snimke i uz pomoć Renata Metessija rekonstruirati staru demo snimku.

Postavlja se pitanje tko su the reAnimatori i kakva je veza njih i Animatora?
Odgovor je jednostavan, naime bivši basista The Animatora, Andro Purtić, odlučio je publici predstaviti dosad neobjavljene pjesme, a u tome mu se pridružio i legendarni pionir novog vala Renato Metessi koji je za “Bijelu lađu” napravio aranžman, dok je autor glazbe i teksta Krešimir Blažević. Pjesma je snimljena u studiju Croatia Records, a glavni producent bio je Mauro Širol.

Bijela lađa je jedna balada o sreći, o traženju. To je onako jedna sjetna poema. Napisana je ne znam točno kada, ali mislim prije desetak godina, i tako je ostala kao demo snimka. Mi smo uspjeli nekako doći do nje i sad smo odlučili to snimiti i objaviti. Ima još drugih pjesama koje ćemo sigurno probati ponovno izvesti na jedan malo drugačiji način. U svakom slučaju to su jako lijepe pjesme. Naravno da svaki sastav, svaka grupa, svaki bend koji bilo što radi ozbiljnije ima želju za nastupanjem, koncertima, to je najveći gušt i najuzbudljivije od svega. Studijske snimke su stvari koje ostaju za publiku i naš je cilj snimiti cijeli album. Nadam se da ćemo u suradnji sa Croatia Records uspjeti napraviti nešto što bi se stvarno svidjelo publici, a da će biti dobro, u to sam siguran”navodi u kratkom intervjuu Andro Purtić.

Ova lagana i pitka rock balada donosi dašak starog dobrog rock n’ rolla, zaokružena prekrasnom lirikom te predivnom vokalnom interpretacijom nema sumnje da će biti odlično prihvaćena od publike željne ovakvog sadržaja.
Bježimo u bijelu lađu neka putuje,
nek’ plovi burnim morima i nek’ se razbije,
jer vjerujem da život je samo kratak san,
da iza zadnjeg dana još ima jedan dan.
Ekipa iz the reAnimatora danas će nastupiti na 7. izdanju CMC 200 Slavonija Festa i tom prilikom publici predstaviti “Bijelu lađu” u live izvedbi.
209 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail