Novosti

Terezina splitska ljeta!

Tereza Kesovija jedna je od najvećih glazbenih diva! Pjevačica koja je pokorila ne samo domaće nego i svjetske pozornice ove godine slavi 60. godina impresivne karijere s preko 1000 snimljenih pjesama koje potpisuju naši najveći skladatelji.

Njezin glazbeni početak veže se i uz početak jednog od naših najdugovječnijih festivala zabavne glazbe, Splitskog festivala. Iako su na Splitskom festivalu redovito nastupali naši najbolji pjevači, malo koji je od njih toliko pružio jednom festivalu i gradu kao što je Tereza Splitu. Prvi Splitski festival održan je 1960. godine kao popratni dio programa ljetne modne revije “More-Revija-Split”, a na njemu su izvedene samo tri pjesme. Početak Splitskog festivala kakav danas poznajemo, bio je 1962 , a upravo na njemu je publika Terezi Kesoviji dodijelila prvu nagradu za izvedbu pjesme “Ćakule o siromajima” koju potpisuje Zdenko Runjić. Od te godine pa sve do 2010. godine Tereza je redovito nastupala na Splitskom festivalu, a pjesma “Nima Splita do Splita” koju je 1964. godine prvi put izvela u duetu s Tonijem Kljakovićem postala je svojevrsna himna festivala.

Novi dvostruki album “Moja Splitska ljeta” objedinjuje gotovo sve Terezine pjesme koje je izvela na Splitskom festivalu. Pjesme su kronološki poredane, a prvi CD sadrži pjesme koje nisu nikad objavljene na jednom mjestu. Niz započinje nagrađenom “Ćakule o siromajima”, a završava pjesmom “Nima više one pisme” koju je Tereza izvela 2010. godine. Drugi CD sadrži pjesme koje su objavljene na Terezinim albumima “Moja Splitska ljeta” iz 1980. godine i “Moja Splitska ljeta 2” iz 1988. godine u izdanju tadašnjeg Jugotona. Naslovnica novog izdanja replika je naslovnice “Moja Splitska ljeta 2” čiji dizajn potpisuje Ivica Rađa. Album s ukupno 39 pjesama na dva CD-a, rijetke snimke i Terezine sjajne izvedbe još su jedan dokaz o neponovljivoj pjevačici čija snaga i energija neprestano zadivljuje!

Dvostruki album “Moja Splitska ljeta” po cijeni od 89 kuna kupite u prodavaonicama Croatia Recordsa i svim drugim CD shopovima u Hrvatskoj te na sljedećim linkovima:

3474 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail