Novosti

Tamburaški sastav Đeram iz Vinkovaca pozdravljaju Slavonce pjesmom “Faljen Isus Šokci i Šokice”

TS Đeram, poznati sastav iz Vinkovaca, predstavlja novi singl i spot za pjesmu “Faljen Isus Šokci i Šokice”.

Glazbu i tekst napisao je Josip Plivelić, a aranžman je raspisao Marko Bertić. Pjesma je snimana i miksana u studiju slavnog osječkog producenta Željka Nikolina. Za videoprodukciju i snimanje spota bio je zadužen Saul Tikvić.

Ovako TS Đeram opisuje svoju novu pjesmu i spot: “Spot je sniman u Vinkovcima, dio u šumi na periferiji grada gdje kao glumci sudjeluju Tena i Danko Drobnjak. Želja nam je bila prenijeti važnost očuvanja ljubavi prema konjima, običajima i tradiciji te prenošenja tih vrijednosti na mlađe generacije. Također, objedinjen je i kulturološki aspekt žitelja Slavonije i čin skidanja šešira pred starijim osobama čime se odaje poštovanje. Drugi dio spota sniman je u Vinkovcima za vrijeme manifestacije 58. Vinkovačkih jeseni. Tim slikama smo htjeli poslati pravu sliku vesele, široke, raspjevane i kulturom bogate Slavonije i Šokadije.”

“Faljen Isus Šokci i Šokice” pjesma je koja slikom i tonom šalje poruku mladim naraštajima da nikada ne zaborave stare navade i običaje slavonskog kraja. Ovi stihovi ujedno su i jasna poruka cijele pjesme:

“Davno mi je stari rek’o nije život med i mlijeko
Slušaj srce al’ zapamti da se dobro uvijek dobrim vrati
Učio me pošten budi, poštuj svaku kosu sjedu
Gdje god dođeš šešir skini, pa pozdravi sve po redu”

530 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail