Novosti

“Tajno”, novi studijski album Alena Islamovića u prodaji!

Jedan od najpoznatijih pjevača ovih prostora, Alen Islamović, objavio je novi studijski album pod imenom “Tajno”.

Na novom albumu nalazi se ukupno sedamnaest pjesama među kojima ima novih, ali i  već poznatih koje su za potrebe ovog albuma napravljene u novim aranžmanima poput “Hej, Bihaću jedini si” “Samo nebo zna”, “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna”. Album je najavio odličan duet “Nije mi dobro” koji je Alen otpjevao s pjevačicom Enelom Palavra. Enela je pjevačica bosanskih korijena koja već dugo vremena živi i radi u SAD-u, a ovaj veseli duet, njihova je prva suradnja. Pjesmu će izvesti i na CMC festivalu u Vodicama ovog vikenda na kojem Alen nastupa po prvi put. Osim u revijalnom dijelu programa Alen će nastupiti i u show programu u subotu 8.6. na glavnoj pozornici festivala.

Bit će to prilika da publiku zabavi hitovima iz svoje dugogodišnje karijere koju je profesionalno započeo 1980. godine kad je kao basist svirao u grupi Divlje jagode. Ubrzo nakon odlaska pjevača Tonija Jankovića preuzima ulogu lead vokala i snima album “Motori” 1982. godine, a istoimena pjesma postaje ultimativni hit Divljih jagoda. Alenova upečatljivost na sceni donijela mu je vrlo brzo i poziv Gorana Bregovića, ali se na njegovu odluku čekalo par godina. Iako se činilo da nije lako zauzeti poziciju koju je svojim vokalnim izražajem i svojom pojavnošću zauzimao Željko Bebek te nakratko Mladen Vojčić Tifa, Alen Islamović uspio je Bijelom dugmetu privući novu publiku, a o transferu se pričalo kao najvećem do tada. U grupi je proveo četiri godine i snimio tri albuma,“Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”“Mramor, kamen i željezo” i “Ćiribiribela” nakon čega započinje novo poglavlje – svoju solo karijeru. Prvi studijski album “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna” objavio je za tadašnji Jugoton 1989. godine. Od tada do danas je u svojoj diskografiji upisao osam studijskih i dva live albuma.

Album “Tajno” njegov je prvi studijski album nakon šestogodišnje diskografske stanke na kojem se nalaze mnogi singlovi dobro poznati njegovoj publici. Osim dueta “Nije mi dobro” zanimljiva je i suradnja u pjesmi “Jedino” s Kikijem Lesendrićem iz grupe Piloti.

Album je dostupan u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 99 kuna

3263 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail