Top novosti

Taftalidze Shuffle Vlatka Stefanovskog zauzeo prvo mjesto ljestvice najprodavanijih albuma

Nedugo nakon objave studijskog izdanja Taftalidze Shuffle, gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski može se pohvaliti prvim mjestom na ljestvici najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Jedno od najiščekivanijih izdanja u 2020. godini ponovno je pokazalo kako Vlatko zaista pripada svjetskoj gitarističkoj eliti, a nove pjesme u kratkom su roku osvojile brojne obožavatelje njegove glazbe. Svježinu i mladenačku energiju albumu je donijela mlada ritam sekcija koju čine Vlatkov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. 

Veliki doprinos dali su i gostujući glazbenici, počevši od pratećeg vokala Andrijane Janevske, zatim Theodosii Spassova koji je odsvirao dionice trube inspirirane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić na jednoj je pjesmi odsvirao klavir, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je recital u pjesmi Dijaspora. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skopju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mjesto u njegovom srcu. Autorstvo glazbe, teksta i aranžmana, kao i produkciju svih 9 brojeva, potpisuje upravo Vlatko Stefanovski.  

Drugo mjesto ljestvice najprodavanijih izdanja drži Crvena jabuka s albumom Tvrđava, na trećem mjestu je Diskobiografija Vol. 1 Gabi Novak, četvrto mjesto pripalo je reizdanju albuma Milost kultnih Majki, dok je na petom mjestu reizdanje Shimpoo Pimpoo Pips, Chips & Videoclipsa. Na šestom mjestu nalazi se prvi studijski album Antonele Doko, O čemu pričamo, sedmo mjesto drži izdanje Ovaj svet se menja Bajage i Instruktora, na osmom mjestu stoji The Ultimate Collection: Greatest Hits, deveti je Lachrimae Bože Vreće i Edina Karamazova, dok je na desetom mjestu Plavi Kaputić.

1100 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail