Novosti

Stigao je “DIV”, drugi studijski album indie rock benda Orvel

Dečki iz grupe Orvel objavom singla “Manifest” najavili su izlazak drugog studijskog albuma “DIV”. 

Zagrebački sastav već je odavno poznat na domaćoj indie sceni po elektro pop zvuku karakterističnom za new wave pokret 80-ih. Ovaj zvuk definira i njihov drugi studijski album “DIV” snimljen u njihovoj produkciji i izdanju Croatia Recordsa. “DIV” je kratica za “Divno i veliko” i “Dosta istih versova” i na njemu se nalazi deset pjesama, od kojih dva instrumentala. “DIV” je inače i naziv njihovog studija u kojem sve nastaje, a samo ime tumače i kao metaforičku planinu koju predstavlja drugi album svakog benda kojom se grupa ljudi različitih glazbenih ukusa i ideja treba popeti kako bi se skupili kao jedan bend. Album otvara naslovna pjesma “DIV”, a zaključuje “Manifest”. Tu su naravno i singlovi “Nula i jedan”“Puls”“Kraj” i “2020”. Orvelov indie rock i synth-pop manifest se čita, sluša i gleda.

Debitantski album “Dani” objavili su 2015. godine i od tada su održali brojne koncerte. “Dani” su bili sjajno primljeni od strane kritike i publike, a pjesme s drugog studijskog albuma svojom autentičnošću i melodijama pokazuju zašto je Orvel jedan od najboljih mladih hrvatskih bendova posljednjih godina – njihova kombinacija synth-popa  sjajno je primljen od strane publike i struke. U međuvremenu su održali brojne koncerte, a valja napomenuti i kako s novim pjesmama s nadolazećeg spomenuta albuma “DIV” svojom autentičnošću i melodijama pokazuju zašto je Orvel jedan od boljih mladih hrvatskih bendova posljednjih godina. Njihova kombinacija synth-popa i elektronike s rock prizvukom jednostavno je neodoljiva.

Koncertno promoviranje albuma započelo je nastupom u četvrtak, 2. svibnja u punom klubu KSET, nastavilo se 8. svibnja nastupom u Tvornici kulture na rođendanu radija 101 i kulminirat će koncertom na open air festivalu Zapruđe Uživo.

Album “DIV” u prodaji je po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

2484 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail