Novosti

Slavonski tamburaški sastav Satir iz Davora potpisao ekskluzivni ugovor za Croatia Records

Iznimno popularni slavonski tamburaški sastav Satir iz Davora potpisom ekskluzivnog ugovora za Croatia Records ljestvicu svoje popularnosti i prepoznatljivosti na našem glazbenom tržištu želi podići za još koju stepenicu više. 

Braća Ivica i Stjepan Ciprić kažu da je bend kroz ogroman broj koncerata, svatova i drugih svečanosti potpuno sazreo za ovaj veliki diskografski iskorak. Do sada su objavljivali albume samostalno, a suradnjom s Croatia Recordsom zasigurno će se smjestiti među sam vrh tamburaške scene u Hrvatskoj. Album koji će uskoro ugledati svjetlo dana, “Pjevaj Šokadijo”, donosi veliki broj pjesama sjajnog autora Stjepana Ciprića, neke od njih smo imali prilike čuti kroz razne festivale, a većinu ćemo po prvi put čuti. Tu su i suradnje s legendama slavonske tamburiceStankom Šarićem i Stjepanom Jeršekom Štefom što cijeloj priči daje još veću ozbiljnost i kvalitetu. Prije izlaska albuma objavit će i nekoliko singlova i videospotova.

Foto: Nikola Knežević

“Novim albumom slavimo 30 godina postojanja i uvijek nam je bila želja surađivati s Croatia Recordsom. Do sada smo objavili četiri albuma, a nastupali smo i na velikom broju festivala. Od 2017. godine objavili smo kroz festivale 6 pjesama, a na albumu će se naći još desetak novih pjesama. S gostima, legendama tamburice, zaokružit ćemo priču o proslavi 30 godina benda”kaže Ivica Ciprić koji je rekao da im je plan predstaviti album u potpunosti na Ribarskim večerima u njihovom Davoru, mjestu koje je i izvan granica Hrvatske poznato po ovoj manifestaciji koja okuplja na desetke tisuća posjetitelja, što je puno više od broja stanovnika samog mjesta Davor.

Satir je klasični tamburaški sastav koji se prema potrebi može pretvoriti u pop-tamburaški sastav. Sviraju zaista sve, kompaktni su, stalno rade na svom zvuku, sviranju i pjevanju, a sada ubacuju u petu brzinu i nesumnjivo imaju veliku šansu da ostvare svoj željeni san.

263 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail