Novosti

Sjećate se Ivane Brkić, tinejdžerske pop ikone s početka milenija? Nakon 16 godina ponovno na nosaču zvuka!

Ivana Brkić, danas izvan svjetla reflektora i hrvatske glazbene scene, početkom novog milenija postala je najveća mlada pop zvijezda u Hrvatskoj, svojevrsna tinejdžerska ikona koja je završila na naslovnicama svih (teen) magazina.

Njezina glazba imala je veliki broj obožavatelja još u vrijeme prije YouTubea i modernih tehnologija pa je njezin uspjeh tim bio još veći i značajniji. Posebno u drugoj dekadi novog milenija došlo je do procvata YouTubea pa je i Croatia Records počela objavljivati njezine videospotove na službenom kanalu. To joj je vratilo staru popularnost i većina spotova ima nekoliko stotina tisuća pregleda na YouTubeu, dok neki prelaze i milijun pregleda. Stoga je Ivana Brkić postala i jedna od pop ikona neke nove generacije i njezina glazba je neizostavna na svakom partyju.

Foto: Marko Grubišić

Sve je ovo bilo uvod u novo oživljavanje njezine glazbene karijere od strane Croatia Recordsa koja je upravo objavila novo izdanje iz edicije The Best of Collection s 20 najboljih pjesama neponovljive Ivane Brkić. Ultimativni hitovi Oči boje kestena, Nije me sram, Previše od mene tražiš, Pustinja, Manijak, Kora pod nogama, Nježno, nježnije, Samo šuti, Prste k sebi, S vremena na vrijeme i brojni drugi hitovi nalaze se na ovom izdanju koje je presjek njezine karijere, od albuma Prste k sebi 2000. godine do Sve je samo fol 2005. godine, a tu su i neki singlovi koji do sada nisu bili dostupni na streaming servisima.

Foto: Sandra Vitaljić

Godine 2000. Ivana Brkić osvaja nagradu za najboljeg debitanta na Zadarfestu, 2003. godine dobiva priznanje za srebrnu nakladu albuma Uzmi sve, a dvije godine kasnije nagradu za najveći hit Hrvatskog radijskog festivala (Kora pod nogama) po glasovima preko SMS poruka. Godine 2006. stiže joj i priznanje u novogodišnjoj anketi časopisa OK! koji je album Sve je samo fol proglasio za album godine. Ovo su samo neka od priznanja zbog kojih zaista možemo reći kako je Ivana Brkić bila najveća tinejdžerska pop zvijezda s glazbom koja je tada u Hrvatskoj bila ispred vremena, odnosno bila je odraz svjetske glazbene scene s modernom produkcijom i njezinim prepoznatljivim glasom. Nakon svih ovih događanja Ivana se odlučuje posvetiti privatnom životu i u potpunosti se povlači s hrvatske glazbene scene.

Foto: Sandra Vitaljić

16 godina nakon zadnjeg albuma Ivana je ponovno u fokusu diskografije – The Best of Collection s 20 najboljih pjesama je upravo objavljen i dostupan u prodaji putem webshopa Croatia Recordsa i na prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od samo 49 kuna, a dostupan je za preslušavanje i na svim streaming servisima.

787 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail