Novosti

Sinovi atara objavili album sa šesnaest izvornih pjesama šokačkog atara

Muška vokalna skupina Sinovi atara, potpomognuta Ministarstvom kulture, snimila je CD “Okreni se, divojčice” koji sadrži šesnaest izvornih pjesama šokačkog atara. Za ovaj nosač zvuka u izdanju Croatia Recordsaodabrali su mali dio blaga koji leži na prostoru između Drave i Dunavaali i Save te Bosanske Posavine.
“Ako ste Šokica il’ Šokac, valda ćemo u vama probudit’ ono iz ditinjstva što ste već i zaboravili da je u vama, a ako niste iz ovog dragog kraja – iz našeg atara, valda ćemo vas barem malo darnit u srce pa ćete bolje razumit’ da ima pravo pisma kad kaže ‘Slavonijo’ (a tu može pisat i Šo¬kadijo), ‘ko te nije volio, ne zna šta je izgubio’.”– napisao je jedan od Sinova atara, Tomislav Filić.

Sinovi atara osnovani su u listopadu 2010. godine s ciljem očuvanja i njegovanje pjesama Šokadije, većinom Slavonije, Baranje i Srijema. U početku djeluju pod okriljem Društva Šokadije Zagreb, ali u ožujku 2012. godine počinju sa samostalnim radom. Skupinu čini petnaest članova uglavnom iz Slavonije, ali i drugih dijelova Hrvatske, koji su zbog ljubavi prema šokačkoj pjesmi i druženju zavrijedili mjesto u Sinovima atara.

Album “Okreni se, divojčice” dostupan je u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

2811 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail