Novosti

Singlom “Ne vjerujem u vrijeme” Hakuna Matata nastavlja šetnju žumberačkim brdima

“Ne vjerujem u vrijeme” novi je singl  s albuma “Žumberačka brda” zagrebačke grupe Hakuna Matata. U maniri već prepoznatljivih značajki ovog sastava koji je u petnaest godina snimio pet albuma, i ova pjesma miješa rock i reagge, staro i novo pa i još starije, u pitki zvukovni amalgam koji ne pripada nijednom žanru.

No, glazba je tek okvir za temu u kojoj nas mjeri vrijeme određuje, što također nije neočekivana tema s obzirom da je pjevač i gitarist sastava Krešimir Mišak, televizijskoj publici znan kao lik koji se desetljećima kreće po rubovima svega, pa i znanosti. U ovoj radiofoničnoj pjesmi koja jedva čeka zaploviti radijskim eterom, podsjećamo se da je vječno sve ono što je lijepo i srcu drago, a pogotovo onaj tajanstveni netko tko sve to doživljava.

Kroz nadahnutu svirke četvorke u sastavu Goran Markić – bubnjeviDanko Stefanović – basMarko Market – električni klavirKrešimir Mišak – gitara i vokal, pjesma “Ne vjerujem u vrijeme”, kao i čitav album, snimljeni su uživo u jedno popodne u studiju Šišmiš, a producent cijelog materijala je Zoran Švigir – Švigi. Svojim osebujnim glazbenim stilom i društveno angažiranim tekstovima Hakuna Matata privlače brojne ljubitelje dobre glazbe, a tijekom dugogodišnjeg djelovanja bilježe suradnje s renomiranim umjetnicima poput Zorana PredinaDarka Rundeka, Krešimira BlaževićaDavorina Bogovića i drugih. U ovo proljetno vrijeme vrijedi i posjetiti mistična žumberačka brda te potrošiti malo vremena (u koje Hakuna Matata ne vjeruju), kako bi se poslušalo novi singl ovog izvanvremenskog benda.

351 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail