Novosti

Singlom Lovci na vještice bosanskohercegovački sastav Vrane vrane predstavlja se regionalnoj publici

Bosanskohercegovački hard rock sastav Vrane vrane novo je ime u bogatom katalogu izdavačke kuće Croatia Records. Bend koji djeluje od 1993. godine bilježi sjajne rezultate na regionalnim natjecanjima, od kojih se ističu prva nagrada na Trećoj Živiničkoj gitarijadi te nastup na Internacionalnom festivalu u Goraždu uz Damira Urbana i poznatu sarajevsku grupu Punkt.

Singl Lovci na vještice odlikuje se čvrstim rock riffovima koje prati snažan vokal Nerme Vrabac i bubnjarske dionice Vehida Aljića, a pjesma neodoljivo podsjeća na ex-Yu hard rock sastave 80-ih godina prošlog stoljeća. Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Damir Nišić, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao Eniz Gabeljić uz Vrane vrane. Video produkciju spota potpisuju Ema i Saša Raičević.

Godine 2003. grupa Vrane vrane objavila je album Iz srca, a izlazak novog studijskog albuma očekuje se početkom sljedeće godine. Kao svoje primarne uzore bend ističe velikane hard rock i heavy metal glazbe kao što su Iron Maiden, Deep Purple, Divlje jagode i drugi. Tijekom godina kroz bend su prošli brojni članovi, a sadašnja postaja s vokalisticom Nermom Vrabac, gitaristom Damirom Nišićem, gitaristom i pratećim vokalom Zaimom Mušanovićem te bas gitaristom Darkom Kneževićem spremna je iskoristiti dugogodišnje iskustvo i prepoznatljiv brend kako bi svoju glazbu približila regionalnoj publici.

 

FOTO: Dragutin Matošević

1711 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail