Top novosti

Sarajevo u znaku Crvene jabuke

Sarajevo je jučer bilo u znaku Crvene jabuke. U Strossmayerovoj ulici otvorena je multimedijalna izložba pod nazivom “Crvena jabuka: Za sve ove godine”, a povod je 35 godina djelovanja jedne od najpopularnijih pop i rock grupa na ovim prostorima.

Izložba je realizirana uz pomoć Muzeja Sarajeva, a autorica projekta i izložbe je Amina Abdičević.

“Cilj ove izložbe je promoviranje sarajevske glazbene scene i Sarajeva koje je u svom zlatnom periodu, 80-ih,  bilo regionalni glazbeni centar. Sarajlije su tako u prosincu 2018. godine imali prilike na istom mjestu pogledati izložbu “Kemal Monteno: Jedne noći u decembru” kojom se obilježilo 70 godina rođenja velikog kantautora, a ove godine obilježavamo veliki jubilej Crvene jabuke. Posjetitelji će tako moći vidjeti njihov put od samih početaka pa do danas. Izložba je trebala biti realizirana prošle godine, ali nas je pandemija zaustavila. Istraživački rad je trajao dugo, trebalo je prikupiti sve potrebno i arhivirati, ali kada se ugleda konačni  proizvod, čovjeku je drago i sretni smo. Cilj je da Sarajevo ima muzej glazbene  scene gdje ćemo imati stalne postavke koje će svakodnevno biti dostupne za javnost”rekla je Amina.

Izložbi je prisustvovao Dražen Žerić Žera koji nije krio zadovoljstvo zbog uspješnog kraja godineNakon sjajnih koncerata u Lisinskom i Splitu, izložba posvećena Crvenoj jabuci zaista je najbolji poklon grada čije su ulice opjevali u mnogim svojim pjesmama. Glazbeni dio svečanog otvorenja izložbe pripao je mlađima pa su na velike hitove Crvene jabuke podsjetili tinejdžeri okupljeni u grupi “Jutro”.

1668 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail