Novosti

“S Mure na more Jadransko” poručuje slovenski kantautor Vlado Kreslin

Pjesma Vlade Kreslina “S Mure na more Jadransko” nastala u suradnji Antuna Stašića, jednog od najboljih violinista, i benda Zapadni kolodvor zapravo je obrada Kreslinovog dueta s Nenom Belanom iz 2007. godine.

Jedan od najpopularnijih slovenskih kantautora, iza kojeg je trideset godina impresivne karijere, pjesmi je autora Mira Tomassinija za koju je napisao stihove udahnuo novi život i vratio je u radijski eter.

“Najčešći povod za suradnju s nekim od mojih kolega je prijateljstvo. Tako je bilo i s ovom pjesmom. Neke suradnje su slučajne, poput nekih live nastupa na koncertima, neke su dogovorene, a ima i onih zbog kojih sam iznimno ponosan jer sam imao priliku nastupati uz svoje idole, Arsena Dedića i Dragu Mlinarca. Sretan sam i jer sam imao priliku raditi sa svjetski poznatim glazbenicima Chrisom Eckmanom, Steve Wynnom, Allanom Taylorom i drugima”rekao je Kreslin.

Na Kreslinovom nedavnom koncertu na krovu Muzeja suvremene umjetnosti prikazan je i dokumentarni filam “Pjevaj mi pjesmu / Poj mi pesem”, scenarista i redatelja Mirana Zupaniča koji je posljednje dvije godine proveo uz kantautora kojeg mediji često nazivaju slovenskim Bob Dylanom.

“Prije ovog dokumentarca bila su dva pokušaja da se snimi film o meni, ali su ostali samo na pokušaju. Na početku sam i za ovaj bio skeptičan, ali Miran je ozbiljan redatelj i napravio je odličan film. Nije jednostavno vaditi neka sjećanja, svoju arhivu, ali s druge strane kad se svega prisjetiš, vidiš koliko si napravio i koliko je tvoj život bogat”dodao je Kreslin kojeg očekuje radno ljeto čiji će završetak obilježiti velikim koncertom na Križankama. Ljeto je za ovog vrhunskog glazbenika i vrijeme za odmor, a najradije ga provodi na Braču.

310 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail