Novosti

Ruska “Kalinka” u obradi Semira i Natalije!

Semir Sammy Hasić, svjetski prvak u sviranju harmonike i violinistica Natalija snimili su obradu popularne ruske pjesme “Kalinka”. Aranžman potpisuje Josip Cvitanović, a produkciju pjesme Zrinko Tutić. 

Ovo je drugi singl Semira i Natalije, podsjetimo, u travnju prošle godine objavili su instrumental hebrejske narodne pjesme “Hava nagila” koja je na YouTube-u preslušana više od 18.000 puta.

Spot za koji su bili zaduženi Almmir Fakić (kamera i slika) te sam Semir Hasić (scenarij i režija) premijerno je emitiran na CMC televiziji.

Umjetnik i skladatelj Semir Hasić, rođen u Zenici 1964. godine, jedan je od najboljih harmonikaša na svijetu. Kruna njegove bogate dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine na Svjetskom natjecanju harmonikaša u Italiji. Sviranjem se počeo baviti sa 6 godina kada ga je poučavao dvostruki svjetski prvak u sviranju harmonike, Janez Goveduk. Završio je glazbenu školu i Glazbenu akademiju u Sarajevu. Svirao je na koncertima diljem Europe i SAD-a, za Papu Ivana Pavla II. kao i na koncertima raznih pop i rock glazbenika na kojima je zbog svoje virtuoznosti zaslužio nadimak “Mozart Balkana”. Redovito dodijeljuje nagradu “Sammy” glazbenim školama kao nagradu za najbolje mlade harmonikaše. Održava koncerte, sklada i poučava mlade glazbenike, a na njegovom je repertoaru blizu 7000 pjesama.

Pjesmu “Kalinka” preuzmite na singlovi.crorec.hr.

2984 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail