Novosti

Rockin’ Neno & The Cadillac feat. Country Lady Rajka objavili posvetu svim majkama na Dan žena

“Mama” je novi singl najdugovječnijeg zagrebačkog rockera – Waltera Nene Neugebauera i njegove neumorne ekipe – The Cadillac & Country Lady Rajka. Objavljena povodom Dana žena, ova emotivna posveta svim ženama i majkama stavlja u fokus važnost majčinske uloge i zahvalu majci na divnim godinama, bezuvjetnoj podršci i ljubavi koju je pružila. 

U prosincu prošle godine Rockin Neno’ & The Cadillac feat. Country Lady Rajka objavili su dvostruki CD “Prava riječ u pravi čas”, koje je ujedno i presjek bogate karijere Waltera Neugebauera. Velikih šezdeset godina skladanja i sviranja je iza Waltera, a i dalje snima kao nekada te ne planira stati. Aktualno izdanje predstavili su na jesen sa singlom “Volio bi’ da sam ptica”, kojeg su imali prilike izvesti i na 19. Međimurskom festivalu Ljubo Kuntarić” u Čakovcu.

Glazbu za “Mamu” autorski potpisuju Albert i Walter Neugebauer, tekst samo  Albert, dok je za aranžman zaslužan Toni Eterović. Walter potpisuje i režiju videospota, snimanog u klubu Cadillac te u prekrasnom ambijentu zagrebačkog gornjeg grada.

A u gradu kojeg toliko voli, cijela Walterova glazbena priča je i počela. Prvi bend osnovan je u gimnaziji 1961. i čini li su ga, uz Waltera, Krešo Ivić i Ivica Percl, a bili su to V.I.S. Kristali. Pred kraj 1963. Walter prelazi u V.I.S. Mladi, a u sedamdesetima  osniva u Njemačkoj pop-rock band Pink Elephant. Svoj prvi nastup The Cadillac svira 01.01.1980., a od 1989. band se zove Rockin’ Neno & The Cadillac. Veliki broj singlova, singlica i albuma, bezbrojni nastupi po cijeloj Europi, poznanstva sa najvećim zvjezdama tog doba te dijeljenje pozornice sa istima, sve to čini proteklih šezdeset godina kroz koje je Walter hrabro, rokerski koračao i ostavio za sobom neizbrisiv trag.

1335 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail