Novosti

Riječka kantautorica Mirna najavila koncertnu promociju albuma “Posljednji trend” u Tvornici kulture

Kada se prvi put pojavila na glazbenoj sceni Mirna je gazila dobro utabanim stazama radiofoničnog popa, a kada je došlo vrijeme za drugi album odlučila je napraviti u-turn u malo težu, prljaviju stranu pop/rocka te raštimanog garagea zvuka.

U novim pjesmama čuje se nešto rockabillyja, malo hippie prizvuka, blues i cow punka, surfa, njenih idola poput Kinksa ili nešto mračnijih Velvet Undergrounda te općenito  60’s i 70’s utjecaja koji je na nju prenio otac, također glazbenik. Osim toga, novi album nosi i eho snažnih garage žena poput Holly Golightly, Best Coast, Ex Hex, Sleater-Kinney i Courtney Barnett“Žešći zvuk rocka došao mi je prirodno, u toj se glazbi osjećam najugodnije i kao doma.” 

Foto: Andrea Mulder

Kako bi ulovila željeni zvuk oko kojeg će snimiti novi album, za pitanje produkcije angažiran je jedan od najtraženijih producenata mlađe generacije – Mark Mrakovčić koji je isporučio sjajan posao, mnogo distorziranih vokala i glasnih gitara.
Svih dvanaest pjesama Mirna je napisala sama, a  njihove su teme intimne i prate unutarnje stanje kantautorice koje je određeno aktualnim trenutkom. Neke od njih direktno se obraćaju društvu odnosno vremenu u kojem živimo, neke su mračnije, dok druge pozivaju na zabavu i veselje kao u posljednjem skinutom singlu “Idemo van”.

Album “Posljednji trend” možete kupiti po cijeni od 79 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

338 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail