Novosti

Re:Set priuštili pravi reset uma ovog četvrtka u klubu Sax!

Klub Sax! bio je mjesto gdje su se ovoga četvrtka okupili brojni kolege glazbenici, prijatelji i mediji na koncertnoj promociji albuma prvijenca grupe Re:Set – “Kolaž”.

Kako je istaknuto na samom koncertu, naziv “Kolaž” upravo najbolje opisuje bogatstvo različitih glazbenih usmjerenja koji su prisutni na albumu, od jazza, preko soula i neo-soula, do popa. Dvije riječi mogu opisati ovu koncertnu promociju – reset uma. Jer upravo je zbog prekrasnih melodija i harmonija njihovih pjesama publika utonula u neku vrstu emotivne hipnoze. Vlatka Butković na vokalu, Zoran Tomić na gitari, Stanislav Kovačić na basu, Josip Frigan na klavijaturama i Vadym Kovenia na bubnjevima izveli su 10 pjesama, od toga dvije akustično na bisu na gromoglasni poziv i pljesak publike. Oduševljenje na visokoj razini, pozitivni dojmovi i dalje prisutni, a zaključak jedinstven – Re:Set trebaju češće i dulje boraviti na pozornici.

Foto: Nikola Knežević

“Album je nastao gotovo u jednom dahu, taj dah je bio dug, ali ne duži od godinu dana. U tih godinu dana smo Vlatka i ja prvenstveno uradili album koji se ipak ne bi dogodio bez tadašnjeg trećeg člana, genijalnog glazbenika Dinka Stipaničeva”, rekao je Zoran Tomić, a Vlatka Butković je dodala da “svaka od pjesama ima neku priču jer su istovremeno i osobne. Nadam se da smo dobili onaj pravi omjer između nečega što dira tebe i nečega što se emotivno prenese na druge osobe”, naglašava.

Foto: Nikola Knežević

Album “Kolaž”, objavljen nedavno za Croatia Records, zaživio je na pozornici, a upravo su ovim koncertom potvrdili riječi glazbene kritičarke Ivane Lulić koja je za portal Glazba.hr napisala da je u pitanju i “više nego kompatibilan tim kreativaca koji ima sasvim dobro postavljenu početnu točku, album pun nježnih melodija koje cijene jednostavnu ljepotu” te zaključuje – “to je glazbena paleta i glazbeni rječnik suptilne elegancije na kojima sastav može nastaviti graditi svoju kolekcijuNjihova je glazba zagonetno pedantna i oslobađajuća u svojoj logici. Volja za istraživanjem estetike uravnotežila je kompoziciju, improvizaciju i muziciranje koje se javilo tijekom njihovog zajedničkog puta. Nastupajući s obradama, ovi su glazbenici razvili snažan profesionalni odnos otkrivajući afinitete kroz različite glazbene pristupe”, rekla je Lulić.

Foto: Nikola Knežević

Album “Kolaž” grupe Re:Set možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na webshopu.

Naslovna fotografija: Nikola Knežević

751 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail