Novosti

“Prolazi sve”, live album Stjepana Jimmy Stanića & Zagrebačke filharmonije u prodaji

Od danas je u prodaji live album Stjepana Jimmya Stanića “Prolazi sve… Live @ Zagreb”.

Koncert Stjepana Jimmy Stanića i Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, objavljen je na CD-u, a snimka istog bit će objavljena i na Blu-rayu. Pod nazivom “Prolazi sve”, ovaj koncert održan je prošle godine u travnju i to u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, u to vrijeme alternativnom rješenju matičnoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog koja je bila u obnovi nakon potresa.

Aktivan i u svojim devedesetima, bard hrvatske glazbe Jimmy, oduševio je publiku izvedbama svojih evergreena poput “Moja kobila Suzy”, “Jutro će promijeniti sve”, “Mimi”, “Mama Inez”, ali i svjetskih klasika poput “Strangers in the Night”, “The Girl from Ipanema”“That’s Amore”. Sa svojom suprugom Barbarom Stanić otpjevao je poznate duete “Dimnjačar”, “Smoky”, “Noćas” i “Kukavica”, a ovaj usklađeni par sve je oduševio svojom energijom i duhovitošću. Ono u čemu će se svi slušatelji i poznavatelji opusa Jimmy Stanića složiti je svježina njegova glasa i lakoća interpretacije pjesama koje su već desetljećima rado slušane. Jimmy Stanić pokazao je da godine nimalo nisu prepreka njegovoj kreativnosti, a ovaj live album došao je na tržište samo dvije godine nakon njegovog studijskog albuma “91+” na kojem sve aranžmane i glazbenu produkciju potpisuje ponovo Josip Cvitanović. Iduće godine, ovaj legendarni pjevač obilježit će i pedeset godina od izlaska svog prvog vinila objavljenog za Jugoton 1973. godine jednostavno nazvanog “Đimi Stanić”.

Prolazi sve, ali glazba i Jimmy Stanić ne. Novi album od danas možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 79 kuna kao i na webshopu.

419 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail