Novosti

Prognoza Klape Puntamika za ovo ljeto “Topli vitar”!

“Topli vitar” Klape Puntamika, nova je ljubavna pjesma, nastala na temeljima dalmatinske glazbene tradicije, prožete modernim zvukom, te prepoznatljivim vokalnim izričajem.

Pjesma je snimljena u zadarskom studiju Septem Productions, kao i spot, u suradnji s vjernim suradnicima klape, Ivanom Grancarićem i Marinom Gospićem. Ova ljubavna balada je, vjerujemo, nastavak priče koju nam pjesmama pjevaju popularni zadarski tići kroz hitove „Tija bi te svojom zvat“, „Lipa i divlja“, „Plavi anđele“, „Još me bura Velebitom nosi“, „U po noći“, „Moja ljubav najveća“ te evergreenom „Oči boje lavande“, a potpisuje je bard dalmatinske pisme, autor i frontman klape Denis Maričić Dendo, ovaj put u suradnji s Lovrom Boticom. Aranžman potpisuje Saša Gajić, gitare je snimio Renato Babić, mandoline Marko Lovrin, vokalni aranžman posložili su Linda Subotić i umjetnički voditelj klape Jure Perica, a mix i mastering vrhunsko su djelo maestra Branimira Jovanovca Banija.

Ženska uloga u spotu pripala je prelijepoj mladoj zadarskoj sopranistici, Gabrijeli Marušić, koja je svojm neposrednošću i mladenačkom ljepotom osvojila članove klape, uz budno oko vizažistice Rafaele Matković.

Klapa posebno zahvaljuje na susretljivosti mladom i perspektivnom korčulanskom tenoru Marinu Brčiću. Denis Maričić Dendo kaže da je oko snimanja ove pjesme vladala jako pozitivna atmosfera, stoga vjerujemo da će “Topli vitar” lako pronaći put do publike, poput lahora koji svojom blagošću nabire površinu najljepšeg mora Jadranskog. Spot za pjesmu sniman je na predivnim lokacijama Korčule, Orebića i Račišća, te na obalama Korčulansko-Pelješkog kanala. Glazbenom šetnjom od samostana zadarske franjevačke provincije Gospe od anđela u Orebiću, preko predivne terase hotela Marko Polo, do ljepota Staroga Grada Korčule, njegovih kula, ulica i trgova, te modre uvale Račišća, zaorila se pjesma, za koju poznavatelji klapske glazbe kažu da ima kvalitetu i izvedbu koja jamči novi hit, a ljepote juga Dalmacije čine u spotu pravu turističku razglednicu Korčule i Pelješca. Pjesmom i kartolinom s juga Klapa Puntamika nastavlja svoj glazbeni put, od Zadra, duž cijeloga juga Lijepe Naše, najavljujući nove projekte u suradnji sa Sanjom Tafra i Markom Dunatovom a do tada, neka puše topli vitar.

Pjesmu preuzmite na: singlovi.crorec.hr.

1535 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail