Top novosti

Predstavljene pjesme za Doru 2023. – Croatia Records ima čak 5 predstavnika

Jučer je predstavljeno svih 18 pjesama koje će se 11. veljače u Opatiji natjecati u finalu Dore 2023.

Croatia Records imat će čak 5 predstavnika: Damir Kedžo izvest će pjesmu “Angels and Demons”, Meri Andraković će rasplesati publiku s “Bye Bye Blonde”, The Splitters će nastupiti s pjesmom “Lost and Found”, Top of the Pop ft. Mario 5Reković odvest će nas na “Putovanje”, a Đana će snagu svojeg vokala pokazati s pjesmom “Free Fallin'”.
Hrvatska radiotelevizija objavila je sve skladbe na svom YouTube kanalu (HRT Dora), a predstavljanjem svih pjesama nastavlja se nova praksa Dore prema kojoj slušatelji imaju priliku čuti čitave skladbe prije početka samog natjecanja. Izvođačima sad preostaje uvježbavati koreografije, vokalnu izvedbu i detalje kojima će stručni žiri i gledatelje uvjeriti u prolazak na Eurosong.

Pjesmu “Angels and Demons” Damira Kedže autorski potpisuju Jamie Duffin, Stefan Celar, Michael Chun-Fai Chung (aka Kyler Niko), Victoria Jane Horn, uz aranžman koji su raspisali Jamie DuffinDamir Kedžo. “Drago mi je da je došao trenutak kada ću predstaviti pjesmu za Doru 2023. Na prvo slušanje me kupila, odmah sam znao da je to pjesma s kojom se želim predstaviti na Dori. Poučen prošlim iskustvom bilo mi je bitno da apsolutno vjerujem u pjesmu koju ću publici ponuditi. Pjesma je do mene došla u 10. mjesecu prošle godine, a odabrao sam je između 45 njih koje su mi bile ponuđene. Volim intrigantne tekstove, a ova pjesma ima upravo to. Dora svojom pozornicom nudi priliku za jako atraktivan nastup, a mislim da je to jako važno. Nadam se da će se pjesma svima svidjeti”, rekao je Damir Kedžo.

Damir Kedžo (foto: Filip Gržinčić)

“Bye Bye Blonde” potpisuje uhodani glazbeno-autorski i životni par Boris i Valerija Đurđević, a čini se da brzi ritam odlično leži mladoj i talentiranoj Meri Andraković. “Tvorci pjesme su poznati autori koji su mi već napravili neke od velikih hitova i cijeli prošli album. Ova pjesma najbolje opisuje mene kao izvođačicu. Prenesenog je značenja, nosi određenu priču i poruku. Govori o odrastanju i tranziciji u bolju i snažniju osobu. Pripremili smo efektan i zanimljiv scenski nastup koji savršeno prati priču. Vidimo se 11. veljače. Slušajte i uživajte uz ‘Bye Bye Blonde'”, uzbuđeno je rekla Meri Andraković.

Meri Andraković

Splitski sastav The Splitters izvest će pjesmu “Lost and Found” koju autorski potpisuju Neven Kolarić i Branimir Mihaljević, uz aranžman Branimira i Marka Mihaljevića. “Za novi singl kojim ćemo se predstaviti na ovogodišnjoj Dori snimili smo sjajan videospot koji je radio Marino Vrca. Nadam se da će vam se pjesma svidjeti i da ćete uživati u našem nastupu.“, rekao je frontmen Josip Senta.

The Splitters (foto: Bruno Dobrota)

Pjesmu “Putovanje” koju izvode Top of the Pop ft. Mario 5reković napisali su Bruno Krajcar i Danijel Načinović uz aranžman Nikole Milata. “Strašno smo uzbuđeni biti dio megaprodukcije HRT-a. Pjesma je na tragu najvećih hitova Novih fosila ili, na svjetskom nivou, ABBA-e. Bez namjere da se uspoređujemo s tim genijalnim izvođačima, već u našoj pjesmi nudimo hommage njihovog zvuka uz modernu notu. Želimo se predstaviti publici željnoj dobrog pop plesnog ritma i zaraznih melodija. Dora je oduvijek bila pozornica kojoj su stremili izvođači i autori, a tim više je golemi uspjeh da ćemo tamo predstaviti našu vještinu. Nadam se da ćemo i očarati slušatelje i gledatelje. Putovanje je pred nama, a nadam se da ćete nam se i vi na tom putu pridružiti”, zanimljiv je bio Nikola Milat.

Top of the Pop

Sjajna kantautorica Đana sve je sama napravila za svoju pjesmu “Free Fallin’” kojom će pokušati osvojiti svoje mjesto na Eurosongu. “Pjesmu sam napisala u fazi prelaska iz Splita u Zagreb. Morala sam se osamostaliti, odvojiti od prijatelja i obitelji pa mi je najlakše te emocije bilo izraziti kroz pjesmu. Pjesma govori o radu na sebi, ali za svakoga može imati različito značenje i to je čini posebnom. Drago mi je da je pjesma došla u ruke višestrukog pobjednika Dore, Branimira Mihaljevića, a on je ovdje stvarno napravio čudo i oživio pjesmu. Veselim se ovoj Dori jer, za razliku od one 2020. na kojoj sam prvo nastupila, mislim da sam ovaj puta puno spremnija i samouvjerenija”, objasnila je Đana.

Foto: Đana

Lučki grad Liverpool, poznat po jednom od najboljih bendova na svijetu, The Beatlesa, ugostit će u liverpulskoj Areni velike zvijezde europske glazbene scene u polufinalima 9. i 11. svibnja te u finalu 13. svibnja, u kojem se nadamo da ćemo gledati naše predstavnike. Nakon Mije Dimšić, prošlogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu, red je da publiku osvoji neki drugi izvođač koji će dostojno predstaviti Lijepu našu na najvećoj glazbenoj pozornici u Europi.

 

129 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail