Novosti

Predstavljen novi album “Zemlja” kantautorice Elme Burnić

U studiju Croatia Records predstavljen je studijski album “Zemlja”, kantautorice Elme Burnić.

U prethodnih nekoliko godina, ova sjajna kantautorica predstavila je svoj autorski rad kroz pjesme “Leptirić”, “Poklone u boji grlim”, “Svjetluca mirno more” i ostalima te tako najavila svoj prvi samostalni album. Iako žanrovski različite, sve pjesme na ovom albumu nose istu poruku i održavaju kantautoričin stav prema životu i planeti na kojoj živimo.

Glazbeni kritičar Hrvoje Horvat na predstavljanju albuma imao je samo riječi hvale: “Elma je vrhunski talentirana pjevačica i ne samo da posjeduje veliki pjevački već i autorski talent. Pratim je još od samih početaka u Filmmusic Orchestru, a ovaj njen album pokazuje da se radi projektu koji ima svoj temelj i krov. Ono što je nekad radila sjajna Jadranka Stojaković, to danas radi Elma, jako uljuđeno, civilizirano i s vedrinom”.

Elma je pred okupljenim mnoštvom prijatelja i kolega otpjevala pjesme “Tu sam”,”Dvije osobe” i “Zemlja”, uz  Admira Ćulumarevića na gitari i Zvonimira Domazeta na basu.

“S Elmom je divno raditi, zahtjevno u najpozitivnijem smislu i inspirativno jer je Elma u dobrom dijelu tog svog umjetničkog habitusa jedan hodajući inspirativni vulkan. Užitak je pratiti iznutra i izvana cijeli proces nastajanja ovog albuma i danas smo sretni što smo ga predstavili”, dodao je Admir.

Elma je svestrana umjetnica. Diplomirana arhitektica, bavila se grafičkim i multimedijlnim dizajnom interijera, a za knjižicu svog prvog izdanja naslikala je i nekoliko akvarela. Svakoj pjesmi dodijelila je po jedan.

Album Zemlja je prvi dio trodijelnog plana. Drugi će biti Knjiga zemlja koju sam već počela pisati. Postavljala sam si pitanje zašto su neke vizije budućnosti distopije? Kako bi izgledao kad bi svi radili na sebi i svojoj svjesnosti?  Sretna sam što je moj album objavljen i nadam se da će se publika naći u mojim promišljanjima”, poručila je za kraj Elma Burnić.

Fotografije: Tin Majnarić

 

265 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail