Novosti

Popularna grupa Flyer dobila svoju prvu kolekciju najvećih hitova

Grupa Flyer je već godinama sveprisutna u hrvatskom radijskom eteru zahvaljujući brojnim hitovima kojima je oduševljavala publiku u od osnutka 2002. godine do danas.  

Petra Kožar, Mario Kovač, Ivan Dumalovski Janjušić, Ivo Dunat i Željko Kožar kombiniraju jazz, funk, po potrebi rockerske riffove i grandiozne brass sekcije, a odlikuje ih raskošna ritam sekcija, melodičnost, stihovi i sugestivna i snažna vokalna interpretacija. Ili kako kaže Zlatko Turkalj Turki, autor kompilacije, “potencijal i kvalitetu potvrdili su 2004. godine svojom drugom pjesmom ‘Želim najviše’, a status glazbenika na koje treba ozbiljno računati 2005. svojom verzijom pjesme ‘O jednoj mladosti'”“Snimiti na svoj način jednu od kultnih pjesama hrvatske glazbene produkcije, a pritom se ne samo približiti kvaliteti originala nego donijeti zanimljivo i originalno rješenje, mogu samo istinski znalci i sretnici. Riječ je o jednoj od najboljih i najljepših glazbenih suradnji na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih dvadeset godina”naglašava Turki.

Pjesma “O jednoj mladosti” samo je jedan u nizu hitova koje je Flyer imao svih ovih godina. Nabrojimo samo neke i sve će biti jasno da je riječ o jedinstvenim glazbenicima: “Stanica prema suncu”, “Nismo sami”, “Ritam sunca”, “Kako da te ne volim”, “Trag u tragu”, “Sve je u redu”, “More”, “Mala iluzija” i aktualni “Dan po dan”.
“Sadržaj albuma koji je u vašim rukama tek je dio glazbenoga opusa grupe Flyer koji novim glazbenim interpretima može biti dobra inspiracija i obrazac načina na koji se može uživati u snimanju elegantnih, raskošnih pop-pjesama koje će sa zanimanjem poslušati svatko tko od glazbe traži i očekuje više od puke zabave”piše na kraju bilješki uz izdanje autor kompilacije Zlatko Turkalj Turki, za čiju je emisiju “Music Pub” i projekt “Zimzeleno a novo” grupa Flyer ponovno oživjela pjesmu “Radio” legendarne zagrebačke novovalne grupe Haustor.

Izdanje “Flyer – Greatest Hits Collection” u prodaji je po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, a u tisku je i vinilna verzija kompilacije koja će kroz nekoliko mjeseci biti u prodaji.

Album možete poslsušati ovdje

426 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail