Novosti

“Počasni krug” Zorana Predina u vrtu Croatia Records

Zoran Predin, jedan od najboljih kantautora, predstavio je jučer svoj aktualni album “Počasni krug”.

U vrtu Croatia Records pred brojnim okupljenim kolegama i prijateljima, Predin je pričao o suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i koncertu koji će za njega uvijek biti poseban.

Naime, bio je to posljednji koncert u Lisinskom pred lockdown i početak pandemije nakon čega je, kako je Predin rekao, nastao period mirovanja koji nitko nije očekivao.

Otpjevati neke od svojih pjesama u pratnji simfonijskog orkestra bila je Predinova dugogodišnja želja, a njenim ostvarenjem zaokružio je svojih 40 godina karijere. Predin je odabrao deset pjesama za koje su Bruno Urlić i Ivan Popeskić napisali aranžmane. Koncertom je dirigirao Krešimir Batinić.

“Navikao sam se pratiti sam na pozornici, a kad sam s bendom onda smo itekako uigrani i uvijek možemo improvizirati ovisno o atmosferi. Ovaj put sam na pozornici Lisinskog stajao ukočeno i gledao samo u dirigenta koji bi mi kimnuo kad trebam pjevati. Cijeli orkestar je gledao samo u note. Imao sam tremu i mislim da sam smršavio dva kilograma, a tremu je imala i moja supruga Barbara koja mi je uvijek u svemu velika podrška. Zato se sada osjećam kao pobjednik i zato sam ovaj album nazvao ‘Počasni krug’ jer samo pobjednici imaju pravo na njega”objasnio je Predin.

Zadovoljstvo rada na ovakvom projektu otkrili su violinista Bruno Urlić koji se pohvalio da su od svih koji su surađivali sa Zagrebačkom filharmonijom najbrže dostavili partituru te Daniel Ille zadužen za likovno oblikovanje albuma. Svestrani kantautor otkrio je da radi na nekoliko novih projekata, a najavio je i izlazak novog albuma “Bezgriješna” u veljači iduće godine. Svoj potpisani primjerak albuma “Počasni krug” na promociji dobili su između ostalih i Sead Memić VajtaGabor Lengyel i Vedran Božić.

Foto: Filip Kovačević

187 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail