Novosti

Pobjednik ovogodišnjih šansona, Đani Stipaničev, najavio veliki solistički koncert u Lisinskom

Đani Stipaničev, jedan od naših najboljih vokalista, pobjednik je ovogodišnjih 26. Dalmatinskih šansona. Uz Nenu Belana, autora glazbe i aranžmana, i Klapu More otpjevao je pjesmu “Crni biseru”, koja se najviše svidjela i stručnom žiriju i publici. Tekst za ovu pjesmu napisao je Nikša Sviličić.

“U ovih 26 godina koliko se održava Dalmatinska šansona mislim da sam izostao možda dva ili tri puta tako da mi je posebno drago što sam veliki dio svoje karijere utkao u festival na kojem sam doma. Drago mi je da se pjesma ‘Crni biseru’ svidjela svima, jer na nju sam čekao petnaest godina i drago mi je da je Neno Belan bio s nama na pozornici iako nije pjevao. Pjesma nije skroz u mom điru, ali ima taj neki zarazni, veseli ritam pa me ni ne čudi što se svima svidjela na prvu”rekao je Đani.

Foto: Valerio Baranović

Đani Stipaničev tenor je sa stalnim angažmanom u kazalištu Komedija, a 25. listopada u Lisinskom održati će veliki solistički koncert pod nazivom “Nostalgija”, nazvan po aktualnom albumu. Ideja ovog albuma je da upravo neke od nezaboravnih pjesama iz šezdesetih i sedamdesetih godina otpjeva na moderniji način i ponudi ih novim naraštajima. Za odličan aranžman svih deset pjesama na albumu zaslužan je Goran Kovačić. Na albumu se tako nalaze pjesme grupa Indexi, Pro arte, nezaobilaznog Miše Kovača, zatim Dragana AntićaBobe Stefanovića, a među njima je i pjesma “Jedna lađa morem plovi” Jasne Zlokić. Zanimljivo je da je svoju diskografsku karijeru Đani Stipaničev započeo upravo albumom obrada “Kartolina iz Dalmacije”, nakon čega je uslijedilo nekoliko autorskih albuma.

Foto: Valerio Baranović

Đani Stipaničev dobro je poznat publici Lisinskog, pred kojom je nastupao u našim najvećim mjuziklima poput “Jalta, Jalta”“Jesus Christ Superstar” i drugima. Na koncertu “Nostalgija” koji s nestrpljenjem očekuje, Đani će nastupiti uz revijski orkestar kojim će ravnati maestro Josip Cvitanović.

Bit će to glazbeni vremeplov i užitak za publiku svih generacija jer Đanijeva interpretacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Koncert će uveličati i diva zabavne scene Jasna Zlokić te gospel sastav The Messengers.

Karte su od danas u prodaji, a možete ih nabaviti na blagajni Lisinskog.

666 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail