Novosti

Pjesma koju je Oliver izvodio, a nikad nije snimio, u izvedbi Klape Ošjak

Dvije godine su prošle otkako Oliver nije među nama, ali uspomena na njega živi i dalje.

Mnošto je njegovih prijatelja, suradnik i poklonika, a jedni od njih su i velolučka Klapa Ošjak. Osnovani daleke 1976. godine s misijom nastavljanja tradicionalnog pjevanja svoga kraja tijekom svoje karijere osvajali su mnoge nagrade. Klapa Ošjak dugi je niz godina surađivala s Oliverom Dragojevićem, što u Veloj Luci što na koncertima diljem Hrvatske. Osim što ih veže Vela Luka, veže ih i pjesma „Jo, da mi je”.

„Jo, da mi je” jedna je od pjesama koju je Oliver izvodio na svojim koncertima, ali ju nikad nije službeno objavio na nosaču zvuka. Početkom devedesetih Izvor Oreb, autor teksta pjesme, slikar, kipar i pjesnik, zamolio je Janesa Vlašića, voditelja mnogih klapa kao što su Kumpanji, Kumpanija i druge, pjevača i aranžera, da mu pomogne pronaći autora koji bi uglazbio tekst. Bard hrvatske zabavne glazbe, Zdenko Runjić, napisao je glazbu, a Oliver snimio demo snimku koja se puštala na lokalnom radiju Val.

Klapa Ošjak i Oliver 1999. godine skupa su izveli „Jo, da mi je” u Lisinskom na večeri posvećenoj Izvoru Orebu. 21 godinu kasnije klapa Ošjak udružila je snage s Janesom Vlašićem i Antom Gelom koji su raspisali vokalni, odnosno instrumentalni aranžman kako bi napokon snimili „Jo, da mi je”, predivnu posvetu svom prijatelju Oliveru.

Spot u režiji Matka Petrića snimljen je u Veloj Luci, Oliverovoj mirnoj luci i njegovom vječnom počivalištu.

4597 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail