Novosti

Pjesma “Jabuka”, s ove godine nominiranog albuma za Porin, dobila videospot

Glazbenica Zrinka Posavec objavila je videospot za novi singl “Jabuka” koji je objavljen na njezinom zadnjem albumu “Pjesme o ljubavi i tijelu”, a koji je ove godine nominiran za nagradu Porin u kategoriji najboljeg world music albuma.

Tim je prepoznat kao izuzetno glazbeno ostvarenje koje uspješno i znalački spaja autentični etno izričaj sa suvremenim glazbenim strujanjima.

Videospot za pjesmu “Jabuka” potpisuje filmski redatelj Mario Šulina koji je u suradnji sa Zrinkom Posavec filmski dočarao glazbu i stihove pjesme u kojoj se oslikavaju teme čežnje, iščekivanja i ljubavnog nemira. Spot je snimljen u Centru za kulturu grada Đakova i na mjestima netaknute prirode slavonskih pejzaža.

Album “Pjesme o ljubavi i tijelu” snimljen je i objavljen 2021. godine u suradnji s glazbenicima: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama, Goran Delač na kontrabasu i Borna Šercar na perkusijama. Producent albuma je Goran Martinac. Glazbu i tekstove, izuzev jednog teksta koji je preuzet od Antuna Gustava Matoša (Suza), potpisuje Zrinka Posavec, a album je inspiriran tradicijskom glazbom i usmenom književnošću.
“Radi se o prekrasnom albumu kojim Posavec nakon godina marljivog rada, stečenog iskustva i popularizacije world music idioma, sjajnim vokalnim interpretacijama, poetskim tekstovima i poznavanjem tradicije pokušava napraviti nemogući zadatak na domaćoj kulturnoj sceni; učiniti tradiciju autohtonim i prisutnim svjedokom prošlosti koja određuje sadašnjost”, napisao je Hrvoje Horvat za Večernji List.

Foto: Nikola Knežević

 

862 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail