Novosti

Pet digitalno remasteriranih albuma grupe Aerodrom na jednom mjestu

Grupa koja je posebno obilježila rock scenu krajem sedamdesetih i prve polovice osamdesetih godina prošlog stoljeća, Aerodrom, objavila je izdanje “Original Album Collection” s pet digitalno remasteriranih albuma. 

“Jura je istinski roker i rock pjesnik (premda će ga društvo mrtvih pjesnika kao i većinu rokera držati tek za tekstopisca), čija ljubav prolazi svakojaka iskušenja. Ona propitkuje ljudskost, ljudske slabosti i vrline, pa i vlastite, izlažući se sudu javnosti. Uostalom tako funkcionira pravi rock ‘n’ roll, to je glazba rizika, inače bi bio tek ordinarni zvuk nesmiljena zaborava. No, kad je riječ o riziku i širokom pop kontekstu da se poslužim Pađenu bliskom narodnom mudrošću: što je previše ni s kruhom ne valja. I da zaključim u istom tonalitetu: sintagma „obične ljubavne pjesme“ nosi klicu onoga što se u narodu kaže „pile naopako“. Dobri naš Jurica Pađen, čini mi se, ako ništa drugo, zapravo želi vjerovati da se s pjesmom može mijenjati svijet.Junaci ove diskobiografije, usprkos svemu, lijepo su starili ovih 40 godina. Možda nisu zasjeli na vrhunac rokerske piramide kao vršnjaci im iz Parnog valjka i Prljavog kazališta, ali zajedno s njima u njezinim su temeljima. I traju. Nakon toliko godina biti zaglavno kamenje hrvatskog pop-rocka, priznat ćete, nije mala stvar.” – napisao je Siniša Škarica u knjižici izdanja i jasno naznačuje da bez Aerodroma hrvatska i regionalna rock scena ne bi bila ista.

Albumi “Kad misli mi vrludaju” (1979.), “Tango bango” (1981.), “Obične ljubavne pjesme” (1982.), “Dukat i pribadače” (1984.) i “Trojica u mraku” (1986.) dio su ove edicije “Original Album Collection” grupe Aerodrom kao podsjetnik na njihovo stvaralaštvo koje je obilježilo i danas obilježava živote nekoliko generacijaDigitalno remasterirane snimke prava su poslastica za kolekcionare i ljubitelje Aerodroma koji su uvijek znali cijeniti iskrenu i kvalitetnu rock glazbu. A Jurica Pađen i ekipa takvu glazbu stvaraju već nekoliko desetljeća.

“Original Album Collection” grupe Aerodrom možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=996670
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1437258439
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07JP6W4JY
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/74000292

2994 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail