Top novosti

Pavle Miljenović u Novoj ploči predstavio drugi studijski album “Upper Structures”

Pavle Miljenović, vrhunski je jazz gitarist koji je nakon prošlogodišnjeg prvijenca “Begin.” objavio mestralni drugi studijski album – “Upper Structures” – kojeg su glazbena kritika i jazz ljubitelji mahom proglasili majstorskim uratkom.

Jučerašnjom promocijom u ispunjenom Caffe baru i Shopu Nova ploča u Bogovićevoj Pavle je uz svoje goste, filmologa i ljubitelja jazza dr. sc. Nikicu Gilića, jazz novinara i publicista Davora Hrvoja i glazbenog kritičara Juricu Kosovića, podijelio dojmove o samom albumu, stvaralačkoj inspiraciji, ideji i onome što jazz za njega predstavlja.

U samoj najavi, Domagoj Šiljeg, urednik izdanja, rekao je kako Pavle svakom novom skladbom, a tako i albumom, ide stepenicu više. Iako je prvijenac naslovljen “Begin.”, ali s točkom, nije to bio početak koji je tu i završio, bio je to početak koji je prerastao u Pavlovo majstorsko istraživanje jazza.

Pavle je naglasio kako je uz sebe okupio vrhunske glazbenike“Bend sačinjavaju vrhunski jazz glazbenici s ovih prostora: Tomaž Gajšt – po meni najbolji mladi slovenski trubač koji se pojavio u zadnje vrijeme poznat nama po suradnji sa Zvjezdanom Ružićem, zatim Zvonimir Šestak – prvoklasni kontrabasist s kojim dijelim cijelu svoju glazbenu prošlost, te Adriano Bernobić – bubnjar s kojim surađujem već godinama i na kojeg se mogu potpuno osloniti i svi oni mogu dovesti moju glazbu na jednu višu razinu umjetničkog stvaralaštva na čemu sam zahvalan.”

Dr. sc. Nikica Gilić je kao ljubitelj jazza naglasio kako je Pavle okupivši oko sebe vrhunske glazbenike isporučio album koji konkurira i svjetskim jazz izdanjima, dok su jazz kritičari Davor Hrvoj i Jurica Kosović stručno secirali album, unisono zaključivši kako se radi o Pavlovim kreativnim vrhuncima.

Vjerujemo da svi ljubitelji jazza željno iščekuju koncertnu promociju albuma u klubu Kontesa 23. studenoga te naravno nove Pavlove jazz majstorije.

Album “Upper Structures” po cijeni od 69 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te svim bolje opremljenim CD shopovima.

Foto: Nikola Knežević/Croatia Records

1325 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail