Novosti

Pavle Miljenović Quintet vodi vas na putovanje pjesmom “Imaginary Travels”

Pjesma željna putovanja, najbolji je opis “Imaginary Travels”, nove pjesme jazz gitarista Pavla Miljenovića s aktualnog albuma “Arrival”. Jazz je proputovao dalek put i napravio brojne krugove počevši od New Orleansa s početka 20. stoljeća, preko prodora u Europu nakon 1. svjetskog rata do današnjeg, suvremenog jazza čiji zvuk možemo čuti u sjajnoj izvedbi Pavle Miljenović Quinteta.

“Imaginary travels je nastala u trenutku kada sam želio putovati i otkriti svijet u svim njegovim bogatstvima. I to jos uvijek želim, pogotovo nakon zadnjih par godina. Od kad znam za sebe sam bio veliki sanjar i zamišljam kuda će me život odvesti. Također volim lijepe melodije i ova pjesma je dokaz da je jazz za svakoga”, lijepo je sročio Pavle.

Nakon objave albuma “Arrival” nastavljaju i ovom pjesmom sa zanimljivim i kompaktnim zvukom kako to moderno stvaralaštvo i zahtijeva, a kompizicijski se i dalje vidi ista konzistentnost kao i do sada kad su u pitanju Pavlove pjesme. Ne čudi zato što nije izostala i nominacija u kategoriji Jazz & Off nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock & Off koja se prošloga petka održala u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Skladbu autorski potpisuje Pavle Miljenović, a oko sebe okuplja tim vrhunskih jazzera. Na saksofonu ga prati Saša Nestorović,  na klaviru Hrvoje Galler,  na kontrabasu Zvonimir Šestak i  na bubnjevima Borko Rupena. Skladbu prati i visual art spot koji je nastao u produkciji CroRec Video.

410 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail