Top novosti

Pava ulaskom na vrh top liste ponovo potvrdila status najveće glazbene nade

Pava je ovotjedni najviši novi ulaz na službenu Hrvatsku glazbenu top listu,  s hit pjesmom “Kraj mene” ušla je na listu na broju četiri.

Osim što je ostvarila najviši novitet ovotjednog mjerenja, ovo je i njezin najviši plasman na listi HR Top 40. Nedavno nagrađena za izvrsnost, najveća naša glazbena nada se ponovno dokazala vrijednom hvale i usporedbi s velikim glazbenim zvijezdama.

“Lako možemo reći samo još jedan singl u nizu, šesti po redu, ali ovaj je po puno toga drugačiji od ostalih. Ovo je pjesma kojom ću zatvoriti poglavlje svog prvog albuma ‘Prvi koraci’. Ovo je pjesma koju ljudi već znaju i koju su sami odabrali da bude sljedeći singl. Iako sam jako voljela ‘Kraj mene’, imala sam osjećaj da neće zapeti za uho većini ljudi, ali me publika u potpunosti razuvjerila.”, rekla je Pava.

O “Kraj mene” se pričalo s epitetima nakon objave albuma jer je dojam da će baš ta pjesma istaknuti Pavu kao vrhunsku kantautoricu nove generacije. Pjesma je to koju su  slušatelji nakon objave albuma sami prepoznali kao najveći hit, a Pava ga je objavila kao singl pametno osluškujući bilo svoje publike. Uspoređivali su ju s Nenom Belanom, s Norah Jones, grupom Elemental, a pjesmu “Kraj mene” s najboljim pjesmama Parnog valjka.

“Svi imamo ono nešto što priželjkujemo i čemu se nadamo, ali nismo baš sigurni da će se ikada dogoditi, još manje da će se dogoditi upravo sada. Moje ‘ono nešto’ je ovakva pozornost glazbenih urednika koji su prepoznali pjesmu i dali joj prostor u eteru. Hvala svakome tko je na bilo koji način pridonio da ova pjesma dođe do nekog novog uha. Uživajte u njoj, a ja ću dati sve od sebe da nastavim raditi glazbu koju ćete rado slušati.”, zahvalna je bila kantautorica.

Prošle je godine potpisala je prvi diskografski ugovor, dobitnica je najstarije hrvatske glazbene nagrade – Music pub za kategoriju najbolje mlade pjevačice, zauzela je visoko 4. mjesto na HR TOP 40 listi, imala najprodavaniji album u državi u kratkome roku nakon njegove objave, a uz to je bio i jedini debitantski naslov koji je došao na sam vrh liste u 2022. godini. Generalni zaključak nakon objave albuma bio je da Pava definitivno pripada samoj kremi naše glazbene scene, a sve su to sitnice koje oko Pave grade jednu punu priču koja bi uskoro mogla dobiti svoj veliki zaplet. Pratimo s nestrpljenjem njezin nastavak.

Album “Prvi koraci” dostupan je na svim streaming platfomama te u trgovinama i na webshopu.

Fotografije: Vigor Klaić

 

181 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail