Top novosti

Parni valjak, Vojko V, Damir Kedžo i Franka dobitnici Top.HR Music Awardsa

Nova nagrada na hrvatskoj glazbenoj sceni, Top.HR Music Awards, od svog nedavnog predstavljanja, izazvala je ogromni interes, kako struke, tako i publike, koja je s nestrpljenjem iščekivala čuti i vidjeti koja su to glazbena imena obilježila proteklu godinu; svaka na svoj način i svaka u svojoj kategoriji.

Nagrada koja istovremeno slavi glazbeno putovanje dugo više od sedam desetljeća te odaje počast svemu što je došlo ili tek dolazi, proizašla je iz dugogodišnje suradnje Hrvatske diskografske udruge (HDU) i RTL-a, a spojila je stare, ali još uvijek vrlo aktualne vrijednosti, poput radijskih emitiranja, s onim novim, najsuvremenijim, poput streaminga na jednoj od najpopularnijih platformi za slušanje glazbe – Deezera.
Sve se to u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu na najljepši način predstavilo na zajedničkom glazbenom putovanju najvećih imena hrvatske scene. Svečanu dodjelu uveličali su brojna imena s glazbene scene.

‘Top.HR Music Awards’, statuu Steklarne Rogaška, dobili su Damir Kedžo (izvođač godine), Franka (izvođačica godine), zatim grupa Parni valjak za najprodavajniji domaći album godine (“Vrijeme”) te Vojko V koji je proglašen za Deezer izvođača godine.
“Želim zahvaliti svim slušateljima, ovo je razlog zbog kojeg radim ovo što radim. Ovakva potvrda publike nešto je čemu se nisam nadala i što me toliko razveselilo. Hvala svim televizijama i radio postajama, i cijelom mom timu. Ovo je naša nagrada i ne mogu biti ponosnija i sretnija” izjavila je Franka Batelić.
“Sretan sam i zahvalan na ovakvoj nagradi. Prekrasna godina je iza mene. Prošle godine se sve počelo prekrasno odvijati i nadam se da će se tako i nastaviti” – dodao je Damir Kedžo.
“Ovo je nagrada koja ne podliježe ukusu, nego brojkama. Ovo je statistika i to nas je razveselilo” – poručuje Parni Valjak.
“Dobio sam nagradu za Deezer izvođača godine. To znači da će biti nekih kuna, odnosno lipa od tih tantijema. To mi je drago. Htio bih zahvaliti DJ Vrhu što miksa i masterira, te Croatia Recordsu što su to objavili.” – izjavio je Vojko V.

Osim dodjele nagrada upriličeni su i nastupi brojnih glazbenih zvijezda među kojima su bili i Gabi Novak, Željko Bebek, Mia, Franka, Damir Kedžo i Lara Antić (Bang Bang).

Foto: Bojan Zibar i Goran Perešin

2896 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail