Novosti

“Ovdi” – novi singl Kreše Bengalke s albuma “Split ZOO”

Krešo Bengalka, splitski reper i prvak tvrdog đira, predstavlja video spot za pjesmu “Ovdi”. Na šestom singlu s albuma “Split ZOO” objavljenog u izdanju Croatia Recordsa Krešo Bengalka na autotuneu secira splitsku stvarnost.

Crno-bijeli spot u režiji talentiranog Rina Barbira sjajno je zaokružio cijelu priču oko albuma. Junaci splitskih ulica obični su momci različitih godišta, njihov teritorij ograđeno je kvartovsko igralište – poveznica sa ZOO-om i više je nego očita.

“Tako je ovdi / Na skalama svakog portuna / Tu se ne prodaje gluma / Od školskoga pa sve do klupa svaka je namjera gruba / Tako je ovdi / Od prvoga dana negdi daleko je ljubav” 

Davno opjevano splitsko stanje uma dobilo je u Kreši novog sjajnog kroničara koji svakom rimom, svakim versom, pjesmom i albumom srasta sa svime što ga okružuje i izbacuje nam to uz vrhunske beatove ravno u glavu.

“Split ZOO” pobrao je odlične kritike te se od objave nalazi na listi najprodavanijih albuma. Krešo je na albumu skupio 17 pjesama i mnoštvo gostovanja prepoznatljivih figura splitske hip-hop scene – oni su zakucani u Splitu, oni su “ovdi”. A kako je “ovdi”? Onako kako Krešo Bengalka repa, gdje “od prvoga dana negdi daleko je ljubav”.

Krešo Bengalka definitivno je jedno od najzanimljivijih i najboljih imena regionalnog hip-hopa. Dva albuma su iza njega, “Finale” i još uvijek aktualni “Split ZOO”, a nove rime i beatovi već se slažu. Uz autotune ili bez njega, nije niti bitno. Bitno je da Krešo progovara o onome što svi itekako dobro vidimo i osjećamo  – a to je najtvrđe od svega.

Pjesmu preuzmite na singlovi.crorec.hr.

1777 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail