Top novosti

Ovacije i skandiranje u Lisinskom na rasprodanom koncertu Dražena Zečića

Mjesec dana unaprijed rasprodana velika dvorana Lisinski najbolje je što je Dražen Zečić mogao poželjeti obilježavajući trideset godina svoje uspješne karijere.

Dupkom ispunjena bila je i pozornica na kojoj se uz njegov prateći bend Banana i orkestar Josipa Cvitanovića našao i dio publike jer je Dražen odlučio imati samo jedan koncert. Na pozornicu je izašao s pjesmom “Govore mi mnogi ljudi” i već prvi taktovi ovog hita i Draženov izlazak bili su dovoljni da publiku dignu na noge, a svog omiljenog pjevača pozdrave velikim pljeskom i ovacijama.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Foto: Samir Cerić Kovačević

Dražen ih je pozdravio, a njegova izjava da ih barem 1 000 osobno poznaje nasmijala je publiku. Koncert je nastavio baladama “Živi danas”, “Tamo gdje je srce”, a u prvom dijelu koncerta predstavio je i svoje prve goste, sjajnog Marka Škugora koji je tu večer premijerno izveo svoj novi singl “Deset anđela” i klapu Pasika s kojom Zečić surađuje od početka svoje karijere. Zečić je dao priliku i mladim glazbenicima pa su tako svoj glazbeni talent pokazali Eva Radić na violini i Marin Limić na sintesajzeru u pjesmi “Sve je zbog nje” dok je vjerojatno najveće iznenađenje večeri bio osmogodišnji Zečićev obožavatelj Leni koji je sjeo za bubnjeve i bez greške odvsirao pjesmu “Nitko nema dva života”. Zečić je otpjevao svoj veliki hit “Ima li nade za nas” s Anđelom Kolar te jedan od novijih “Ona novu ljubav ima” uz sastav Džentlmeni.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Foto: Samir Cerić Kovačević

Drugi dio koncerta očekivano su upotpunile brže pjesme, a publika je na nogama dočekala Zečićeve hitove “Boem u duši”, “Sokole”, “Vladarica”, “Ako se dušo moramo rastati”, “U ime ljubavi”. I dok je Josip Cvitanović savršeno dirigirao svojim orkestrom Zečić je jednako dobro vladao publikom, a pljesak, ples i skandiranje pokazali su koliko je publika željno očekivala ovaj koncert. Svjestan njihove vjernosti Zečić je pozdravio publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske, a pogotovo publiku iz Slovenije koja našeg pjevača doslovno obožava. Zečić je pozdravio i svoje kolege Matu Bulića i Nenada Ninčevića te se posebno zahvalio Miši Kovaču koji je među prvima prihvatio njegovu pjesmu “Vraćam se” čime mu je otvorio put u sâm vrh glazbenog svijeta. Njemu u čast Dražen Zečić je, uz sve goste na pozornici, otpjevao pjesmu “Ako me ostaviš”.

Foto: Samir Cerić Kovačević

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Dražen je snimio brojne studijske albume, od kojih su neki poput “Boem u duši”, “Nitko nema dva života” i “Ti si život moj” prodani u zlatnim i platinastim nakladama, a sinoć je iz ruku kreativne direktorice Croatia Recordsa Nikoline Mazalin primio i posebno priznanje za 30 uspješnih diskografskih godina.
Koncertom u Lisinkom Dražen Zečić je još jednom potvrdio status jednog od najtiražnijih i najpopularnijih pjevača čijih je 30 godina možda prošlo brzo, ali se njegov sjajni glazbeni put itekako nastavlja.

 

 

 

 

 

 

4841 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail