Novosti

Orvelov “Arhitekt” najavljuje treći studijski album

Grupa Orvel predstavlja novi singl i spot kojim najavljuju novi album, treći studijski, koji nadolazećeg petka izlazi na vinilu!

Koncertna promocija novog albuma održat će se 24. 11. u klubu Močvara, a s “Priča o putovanjima i stajanju na mjestu” Orvelovci su predstavili već dva singla, “Gadovi” i “Suton”, dok je sada na red došao njihov “Arhitekt”.

“Arhitekt iz naše priče nikad ne završi ono što je počeo. Jednim krivim potezom ruši sve što napravi, pa po tko zna koji put počne ispočetka. Kuća koju gradi metafora je za njegov život”, poručuju dečki iz Orvela.

U spotu vidimo Orvel u do sada najprirodnijem izdanju. Sa sobom su na snimanje albuma uzeli i kameru te međusobno neopterećeno, dokumentarnim pristupom, snimali jedni druge u procesu snimanja, preslušavanja, odmora, druženja… Svoj inače stilizirani pristup vizualima na trenutak su zamijenili sirovijim, ovog puta nisu radnici u hali, luđaci u ustanovi, plesači, roboti, roboti plesači, nego pet bliskih prijatelja koji stvaraju, za sebe i za druge, neku novu glazbu.

“Album ‘Priče o putovanjima i stajanju na mjestu’ snimili smo uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili smo sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti. Album je konceptualno od samog početka zamišljen kao dvije tematski suprostavljene strane – svjetla i tamna. Na tamnoj strain ploče prevladavaju grublji zvukovi gitara, teme straha i neizvjesnosti, dok svijetla strana albuma daje nadu i bavi se prevladavanjem tih osjećaja. Pjesma ‘Arhitekt’ sa svjetlije je, B strane albuma”, zaključuje Igor Ilić, frontman benda.

 

88 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail