Top novosti

Opća Opasnost u najvećem izazovu do sada – pogledajte jedinstveni video spot za novi hit “Vrati se”

Godinu 2020. jedan od najboljih rock ‘n’ roll bendova u Hrvatskoj, Opća Opasnost, otvorio je singlom “Vrati se”.

Novi radijski hit već je ranije objavljen na albumu “Karta do prošlosti”, a s njim su se predstavili i na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu te ostvarili jedan od najzapaženijih nastupa. Glazbu i tekst radio je Mario Vestić, dok bend potpisuje aranžman, a Branimir Jovanovac produkciju. Nakon lyrics videa pjesma je dobila i fantastične video kadrove koje je radio dugogodišnji suradnik i prijatelj Opće Opasnosti, Marko Zeljković Zelja.

Foto: Branko Galičić

Oko novog spota Opće Opasnosti bilo je dosta promišljanja, pripremanja i onda strašno velikog posla nakon snimanja. Priča je ovo o čovjeku koji je zapeo u određenom trenutku i mjestu. U fokusu je pjevač Pero Galić koji se nalazi u sobi u kojoj se vrti jedan te isti trenutak. U cijelom video spotu prošli smo kroz 34 sobe, a u svakoj smo imali i do 5 sati posla. S ovim spotom smo napravili nešto potpuno drugačije i s jedinstvenom pričom“, istaknuo je Zeljković.
„Ljubav je u pitanju i ovoga puta te priznanje da mu nedostaje ‘ona’ koja ga može spasiti od samoće i patnje. Nadam se da će publika prepoznati pjesmu kao i mi. Nama je možda i najbolja na albumu.”, rekao je Pero Galić.
“Obožavam ovu pjesmu. Ona je samo naizgled drugačija od nekog našeg standardnog izričaja jer je ‘obučena’ u malo ‘mekše odijelo’, ali je esencija našem opusu jednaka. Htjeli smo da ostane u korjenu ono što ona jeste, onakva kakvu ju je donio Mario – pjesma super atmosfere koja plovi sama od sebe. Ideja je bila da se i video spot nasloni na ovo što smo dobili s pjesmom. Da bude drugačiji i da izađemo iz naših standardnih okvira formacije benda ili nekakve kontra radnje s glumcima, a da uvijek možemo reći kako smo to opet mi.. U Zelju smo uvijek, pa tako i sada, bez imalo sumnje imali potpuno povjerenje koje je opet opravdao. Ipak je on dio naše ‘familije’ i razumijemo se potpuno. Hvala mu što se naša zajednička priča nastavlja.”, rekao je Branimir Jovanovac Bani.

Foto: Branko Galičić

Album “Karta do prošlosti” u kratkom je vremenskom razdoblju zavladao top listama, a hit singlovi “Karta do prošlosti”, “Kriva si”, “Da je Bog dao” i “Sad mi reci” i dalje vladaju radijskim eterom. Ista sudbina dočekala je i novi hit “Vrati se”. Sve pjesme snimljene su u studiju MAK u Gradištu pod producentskom palicom Branimira Jovanovca Banija. Ovo sjajno izdanje službeno je predstavljeno na prošlogodišenjem CMC festivalu u Vodicama, a obožavatelji su već upoznali većinu pjesama zbog velikog broja koncerata koje je Opća Opasnost održala po Hrvatskoj i izvan nje.

Godina 2019. bila je iznimno važna za njih jer su osim novog albuma, objavljenog na CD-u i vinilu, održali i rasprodani koncert u maloj dvorani Doma sportova. Publika jedva iščekuje nove izazove koji će zasigurno biti i u 2020. godini.

7079 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail