Top novosti

Održan 17. Glazbeni festival “Šokačke pisme” Županja 2022.

Jučer je u parku Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber u Županji održan festival tamburaške glazbe “Šokačke pisme” 2022.

Uz lijepo uređen eksterijer i scenu, te uz prepuno gledalište, za nezaboravnu atmosferu priredbe pobrinula su se čak 23 izvođača. Nastupili su Štef Jeršek, Šima Jovanovac, Satir, Džentlmeni, Berde Band, Ravnica, Ivan Štivić, Dukati, D – mol, Lucky Band, Šokci, Đakovčanke, Slavonci i drugi.

Na festivalu su dodjeljene i prigodne nagrade. Nagrade za najslušanije skladbe prošlogodišnjeg festivala primili su Ivan Štivić i Najbolji hrvatski tamburaši, a nagradu za treće mjesto dobio je Štef JeršekŠima Dominković dobio je nagradu za doprinos tradicionalnoj kulturi i šokačkoj baštini. Njegovu poznatu pjesmu “Zid ruši vlaga, a čovjeka tuga” prigodno je izvela popularna pjevačica Mia Dimšić.

Damir Bačić, direktor festivala, rekao je: “Vrijednost glazbenog festivala ‘Šokačke pisme’ nikad nije bila u velikim pozornicama, važnim uzvanicima ili velikim PR kampanjama. Njegova vrijednost je u pjesmama koje su zaživile u narodu, u tamburašima i gostima koji se uvijek rado vraćaju, ali i u županjcima koji tamburašku pjesmu žive svaki dan u godini, a u vrijeme Festivala širom otvore svoja vrata i srca svojim uzvanicima i najboljim tamburašima iz cijele regije”.

Od danas je u izdanju Croatia Recordsa u prodaji i CD ovogodišnjeg festivala “Šokačke pisme Županja 2022.”. Kupnjom ovog albuma dobri znalci i ljubitelji iskonske tamburaške pjesme doći će na svoje i uživat će, kako u kvalitetnim pjesmama i njihovim izvedbama, tako i u izvornom zvuku čiste tambure bez elekroničkih “poboljšanja”. Album se može kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.

95 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail